Реклама / Ads
3| 5946 |21.11.2013 СВЯТ

Нападателят от Париж е арестуван

.
Френските власти са арестували Абделхаким Дехар по подозрение за извършване на последните атаки в Париж, предадоха световните агенции. Той е бил отведен в ареста около 20:00 часа българско време в сряда, след като е бил намерен в бесъзнание в кола в паркинг северозападно от Париж.
 

Властите заявиха, че Дехар е бил осъден през 1998 г. за ролята си в поредица от фатални стрелби в Париж. ДНК пробите са съвпаднали със следите намерени по гилзи от редакцията на "Леберасион". Френският министър на вътрешните работи Манюел Валс потвърди самоличността на търсения Абделхаким Дехар и каза, че по всичко изглежда, че стрелецът най-вероятно е направил опит да се самоубие.

 

Според полицейски източници, Дехар е добре известен на полицията. През 1998 г. той е осъден на четири години затвор по шумното дело срещу "революционните анархисти" Флоранс рей и Одри Мопен. Става въпрос за масово убийство в Париж през 1994 г., когато анархисти убиват петима души, включително трима полицаи. Делото предизвика остра полемика във Франция, беше повдигнат дори въпросът за отменяне на смъртното наказание в страната, припомнт агенциите.
 

Заподозреният е заплашил миналия петък телевизионна станция, стреля и рани тежко човек в редакцията на вестник "Либерасион" и нападна централа на банка.

В телевизионния канал BFMTV мъжът просто изпразнил демонстративно патрона от цевта и казал "Следващият път няма да ви пропусна".
 

В "Либерасион" нападателят просто влезе, извади пушка-помпа и простреля в гърба, стоящият с гръб към него помощник на фотожурналистите. Всичко приключи за 10 секунди. Два часа по-късно той стреля в централата на банка "Сосиете женерал" и отново изчезна. Не е ясно в какво състояние е мъжът, а полицията казва само, че той още не е в състояние да му бъдат прочетени правата и няма да разкрива личността и евентуалните му мотиви. Стотици полицаи бяха вдигнати на крак в голямо претърсване на Париж, а сигурността пред всички редакции беше засилена.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5226 |19.11.2013 Втори ден издирват стрелеца от Париж . 0| 6308 |02.10.2013 Започнаха съдебните изслушвания на арестуваните членове на "Златна зора" . 2| 4947 |20.07.2013 Сблъсъци в Париж. Пострада момче . 0| 5260 |12.07.2013 Влак дерайлира близо до Париж

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads