Реклама / Ads
10| 6041 |01.07.2014 СВЯТ

Напрежението в Украйна ескалира! Четирима души са загинали при обстрел в Краматорск

.
В украинския град Краматорск маршрутен автобус е попаднал под обстрел, предаде Униан, позовавайки се на агенцията за здравеопазването към Донецката областна администрация. При нападението са загинали четирима души, а петима са ранени. Пострадалите са с различни по тежест наранявания.
 

Това са първите съобщени жертви в Украйна, откакто президентът Петро Порошенко обяви през нощта край на примирието в югоизточната част на страната и възобновяване на операцията на силите за сигурност срещу проруските сепаратисти. Антитерористичната операция в Украйна бе възобновена тази сутрин, потвърди председателят на Върховната рада Олександър Турчинов, цитиран от АФП, предаде БТА.

Турчинов заяви при откриване на заседание на еднокамарния парламент, че "украинските въоръжени сили нанасят удари по базите и бастионите на терористите", както украинските власти наричат проруските сепаратисти в югоизточната част на страната. Украинската армия обстрелва с авиация и артилерия позиции на бунтовниците на изток, предаде по-рано ИТАР-ТАСС, като цитира местната информационна агенция УНИАН. Няколко снаряда се взривиха в град Луганск. Няма пострадали.

Подразделения на украинската Национална гвардия са пристъпили към нападение в района на граничните контролно-пропускателни пунктове „Донецк-Изварино” и „Краснопартизанск-Гуково” в Луганската област, предаде РИА Новости. Сраженията са започнали около 9 часа сутринта. Заради военните действия контролните пунктове са затворени. Служителите на руската гранична служба и руските митничари са се изтеглили на безопасно разстояние.

Преди прекратяването на работата на пункта всички украински бежанци, които са искали да влязат в Русия, са били пропуснати. Боеве с танкове се водят край украинския град Донецк, предаде Униан. Сраженията се водят в село Карловка. В същото време, цивилни автомобили се насочат масово към Донецк. В района са спрени четири камиона с бойци от батальона "Изток".
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5867 |28.06.2014 Удължиха примирието в Украйна . 18| 6777 |19.06.2014 Украйна отряза главата на "Южен поток" . 7| 6071 |18.06.2014 Петро Порошенко: Украйна е във война . 4| 6490 |16.06.2014 Русия спря кранчето на Украйна

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads