Реклама / Ads
1| 4365 |26.04.2016 СВЯТ

В Ню Йорк протестират срещу Изборния кодекс

.
Ние сме български граждани и е наше право да имаме възможността да гласуваме, изригнаха и българи в Ню Йорк по повод приеманите в Народното събрание промени в Изборния кодекс, съобщи Нюз. бг.
 

Поредното протестно писмо от българи, които работят, учат и живеят в чужбина, е отправено съм президента Росен Плевнелиев с призив да се наложи вето над поправките в закона. Това е преврат срещу гражданското общество.

 

Българите в Ню Йорк изразяват възмущение и са се организирали в протест. Те определят промените в Изборния кодекс като скандални и като преврат срещу гражданското общество.

 

„Ние смятаме, че промените в Изборния кодекс силно противоречат на демократичното управление на страната. Това е преврат срещу гражданското общество”, заявяват в отворено писмо сънародниците ни в Ню Йорк.

 

Те призовава президента на Република България  да наложи вето на новоприетия закон, да върне за ново обсъждане текстовете, свързани с чл. 11-17 от Изборния кодекс, а народните представители в 43-то Народно събрание да отменят ограниченията за отваряне на избирателни секции в чужбина.

 

Припомняме, с такъв призив към държавния глава се обърнаха и 150 българи, които са участвали като доброволци в организирането на избори в предишни години. През изминалия уикенд протест-флашмоб имаше и в Лондон и Брюксел, от където също изразиха възмущение.

 

В интернет тръгна и подписка с настояването промените за начина, по който ще се разкриват изборни секции в чужбина – само в посолствата и консулствата на България – да бъдат върнати и преразгледани.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4964 |26.04.2016 Цветанов пред Фрог: Изборният кодекс е съгласуван с премиера . 1| 3972 |26.04.2016 Удължават с час изборния ден . 0| 5046 |26.04.2016 200 автобуса протестираха в София срещу тол таксите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads