Реклама / Ads
0| 6080 |25.08.2017 СВЯТ

Новият фаворит на Путин е 35-годишен икономист

.
Новият фаворит на Владимир Путин е 35-годишният Максим Орешкин, съобщи ”Блумбърг”, като се позова на трима различни източника от обкръжението на руския президент.
 
Орешкин получи широки пълномощия да реформира Министерството на икономическото развитие, след като го оглави преди няколко месеца. Това министерство е наследник на съветския Държавен планов комитет и е много важно за икономиката на страната. Самият министър формулира задачата си така-създаване министерство на бъдещето, заедно с екип от силни личности.

Първите хора от екипа на Орешкин са точно такива. Трите попълнения са жени-Екатерина Власова, Зоя Викторовна и Юлия Урожаева, като и трите са заемали ръководни позиции в големи чужди компании, базирали дейността си в Русия.

Страната е в рецесия от няколко години и за да излезе от ситуацията са необходими структурни реформи. Досегашните любимци на руския президент- шефката на Централната банка Елвира Набиулина и президентът на Сбербанк-Герман Греф явно се провалиха в опитите си да стабилизират икономиката. Сега е ред на новия фаворит-Орешкин-да опита силите си в това.

За Максим Орешкин министерският пост може да стане трамплин към голямата политика. Вероятността да е следващият премиер на Русия е голяма, особено ако постигне и някакви икономически успехи. Единственият проблем, отбелязват руски експерти е, че ако прекалено се вслушва в желанията на Владимир Путин, може да не удържи набелязаната линия на важни структурни реформи и да се провали.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4278 |24.08.2017 Съдии: Новият антикорупционен орган пред кого ще се отчита? . 5| 5927 |23.08.2017 Новият шеф на БНТ Каменаров: Лекар, глас на Иван Костов и ПР на мобилен оператор . 1| 4334 |17.08.2017 Граждани на НАТО: Путин е по-надежден от Тръмп

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads