Реклама / Ads
0| 10149 |28.01.2010 СВЯТ

Обама: Заетостта трябва да бъде приоритет №1 през 2010 г.

.
Барак Обама
"Хората нямат работа. Те страдат. Те се нуждаят от помощта ни. И аз искам незабавно на бюрото ми законопроект за заетостта". Това казва Обама в годишното си обръщение "За състоянието на съюза" американският президент Барак Обама.
 

Световните агенции отбелязват, че в центъра на изказванията на Обама пред Конгреса са вътрешнополитическите и предимно икономическите проблеми на САЩ.

Президентът е предложил допълнително намаляване на данъците за средната класа и данъчни облекчения за средните предприятия, които разкриват нови работни места или увеличават заплатите.

Призовал е 30 милиарда от парите за спасяване на банките да се използват за кредитиране на малкия бизнес.
Американският президент категорично е заявил, че няма да се откаже от здравната реформа въпреки променилото се съотношение на силите, и защити с икономически аргументи усилията си в тази насока.

"В момента, когато свърша речта си тази вечер, още американци ще са загубили здравното си осигуряване. Милиони ще го загубят тази година", каза Обама, като добави: "Няма да изоставя тези американци. Нито би трябвало това да правят и хората в тази зала."

Според него здравната реформа ще намали дефицита с 1 трилион долара през следващите 20 години и ще съкрати разходите за осигуровки на милиони американски семейства и фирми.

Президентът изразил също така решимост да помогне за напредъка по приемането на блокирания в Сената законопроект за климата.

Обама акцентирал върху успехите на своята администрация в усилията й да изведе страната от икономическата криза. По думите му, "най-лошото вече е минало".

Президентът обаче нямал намерение да почива на лаврите си, тъй като Америка все още "се сблъсква с големи и сериозни предизвикателства". "Въпреки трудностите, нашият Съюз е здрав. Ние не се предаваме", подчертал още той.

В речта си Обама лансирал няколко нови инициативи, свързани с икономиката - обяви по-специално, че се замразяват за три години редица федерални програми.

Белият дом твърди, че тази мярка ще позволи през близките 10 години да бъдат икономисани около 250 милиарда долара Обама приканил законодателите да подкрепят предложената от него реформа в здравеопазването.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 11871 |28.01.2010 Педофили – нова заплаха за сираците в Хаити . 1| 5079 |27.01.2010 Перес призова виновници за Холокоста пред съда . 1| 5040 |28.01.2010 ПАСЕ се обяви срещу корупцията в правосъдието . 0| 6062 |27.01.2010 Искри между Сеул и Пхенян прелитат над Жълто море

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads