Реклама / Ads
0| 4010 |19.09.2016 СВЯТ

ОССЕ: Руските избори помрачени от ограничения върху основни права

.
Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) разкритикува руските парламентарни избори, изтъквайки, че те са били помрачени от ограничения върху основните права на руските граждани и липсата на ясни политически алтернативи, съобщава „Ройтерс”.
 

Прокремълската партия „Единна Русия” спечели убедителна победа на изборите за Държавната дума, показват близки до крайните резултати, проправяйки пътя на Путин за четвърти мандат като президент след 18 месеца, ако, както се очаква, избере да участва.

 

Илка Канерва, финландски депутат и специален координатор на ОССЕ за изборите в Русия, заяви, че от организацията са отбелязали някои подобрения, включително по-голяма прозрачност, когато става дума за изборната администрация.

 

Той подчерта, че цялостната картина била маркирана от куп проблеми. „Правните ограничения върху основните права продължават да бъдат проблем. Ако Русия трябва да изпълни своите демократични ангажименти, е необходимо по-голямо пространство за дискусия и гражданско участие”, изтъкна Канерва.

 

„Демократичните ангажименти продължават да бъдат поставяни под съмнение, след като изборната среда беше негативно засегната от ограниченията на основни свободи и политически права, здраво контролирани медии и затягащата се хватка върху гражданското общество”, отбеляза още представителят на ОССЕ.

 

Канерва също така изтъкна, че либерализираният процес по регистрацията на партии е трябвало досега да доведе до „различни политически алтернативи”.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5089 |18.09.2016 Партията на Путин печели само с 44,5 % изборите в Русия . 0| 3894 |15.09.2016 Анексираният Крим се готви за първи избори в Русия . 0| 3713 |15.09.2016 Даваме извинителни бележки при отсъствие на изборите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads