Реклама / Ads
0| 6798 |24.03.2014 СВЯТ

Откриха се предполагаеми отломки от самолет

.
Китайски самолет Ил 76, участващ в издирването на изчезналия полет на Malaysia Airlines, който липсва вече 16 денонщия, е забелязал обекти, оценени като интригуващи в южната част на Индийския океан, съобщи агенция Синхуа.
 

Страните, участващи със свои съдове в издирванията, концентрираха операцията около мястото, на което от спътници бяха засечени плаващи отломки на около 2500 км. от Австралия. Координатите на мястото, над което е прелетял самолетът, са 95,1113 градуса източна дължина и 42,5453 южна ширина, съобщава АФП.

Френски спътници пък са регистрирали обекти, които могат да се окажат части от летателния апарат. Те се намират далече от сегашната зона на издирване, която е в района на южната част на Индийския океан. Затова е възможно зоната на издирвателните операции да бъде разширена още.

 

И докато продължава издирването на изчезналия Боинг 777, телевизия Си Ен Ен съобщи нови данни за разследването. След като самолетът е напуснал маршрута си за Пекин в първите часове на 8 март, той се е снижил до 3,6 км над морското равнище, съобщи телевизията като се позова на източник, запознат с хода на разследването.

Това са последните изводи от проучванията и съпоставянето на данните от военните радари, които са продължили да следят самолета след като спира работа предавателя на данни на борда, докато се намира над Южнокитайско море. Според Си Ен Ен това може да означава, че на борда е станало извънредно произшествие, което е принудило екипажа да предприеме съответните мерки.
 

Експертите, запитани от телевизията, отбелязват, че тези данни "изменят същността на играта". Според Мери Скиаво, която е бивш инспектор в министерството на транспорта на САЩ, обичайна практика е в случай на нужда пилотите да предприемат рязко намаляване на височината на полета в случай на бърза декомпресия, пожар или взрив. Именно в този случай е необходимо да се снижат, да обърнат и да се опитат да стигнат до летище, където могат да помогнат на изпаднал в беда съд, каза Киаво. Височина 3,6 километра позволява да се възстанови сравнително нормален полет при разхерметизация. И по-рано имаше съобщения за рязка промяна на височината, но се даваха други противоречиви данни, съобщава РИА"Новости".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 6212 |21.02.2014 Демонстранти откриха стрелба по милиционери в Киев (гледайте на живо тук) . 7| 6500 |31.01.2014 Откриха украински опозиционер смлян от бой . 2| 6529 |18.01.2014 Откриха мъртва в хотелска стая съпругата на индийски министър . 2| 6282 |29.12.2013 Касапница в Мексико: Откриха 5 обезглавени трупа

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads