Реклама / Ads
0| 4369 |23.05.2016 СВЯТ

Отвлякоха испанска журналистка в Колумбия

.
Журналистката от испанско-колумбийски произход Салуд Ернандес-Мора, изчезнала от събота насам в североизточната част на Колумбия, е била отвлечена от една от партизанските групи, които действат там, съобщи днес испанският в. ”Мундо”, цитиран от АФП.
 

 "Испанската журналистка Салуд Ернандес-Мора, кореспондентка на "Мундо" в Колумбия, е отвлечена от колумбийски партизани", пише в уеб-изданието на вестника. "Мундо" се позовава на източници от колумбийските въоръжени сили и уточнява, че журналистката е изчезнала в района на Кататумбо. Според вестника районът се контролира от Армията за национално освобождение, която се смята за наследничка на аржентинския революционер Че Гевара. Тя е втората бунтовническа въоръжена сила в Колумбия след ФАРК. Испанският външен министър Хосе Мануел Гарсия-Маргальо също спомена за версията, свързана с Армията за национално освобождение, при пристигането си в Брюксел за среща на ЕС. Салуд Ернандес-Мора работи за колумбийския всекидневник "Тиемпо" и е кореспондентка на "Мундо". Тя живее от много години в Колумбия и има колумбийско гражданство. За последен път е видяна в събота в района на селището Тара от монахиня, се съобщава в публикувано вчера изявление на колумбийското министерство на отбраната. Журналистката е отразявала гражданска мобилизация за издирването на две изчезнали деца, които по-късно бяха открити. Колумбийският президент Хуан Мануел Сантос заяви в Туитър, че е поискал от силите за сигурност да се заемат с приоритет с издирването на журналистката, съобщи БТА.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4408 |29.04.2016 Отвлякоха хуманитарна работничка в Афганистан . 0| 4123 |13.03.2016 Зика покоси над 50 хил. в Колумбия . 0| 4558 |16.12.2015 Отвлякоха 26 катарци в иракската пустиня

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads