Реклама / Ads
0| 4263 |31.07.2016 СВЯТ

Парламентът бутна правителството в Тунис

.
Парламентът на Тунис гласува недоверие на правителството на републиката начело с премиера Хабиб Есид, предадоха Асошиейтед прес и Франс прес.
 

Вотът на недоверие бе подкрепен от 118 депутати в Събранието на народните представители, трима бяха против, а 27 се въздържаха.

 

67-годишният Есид - специалист по селскостопанска икономика с диплома от САЩ, в последно време стана обект на критики от депутатите, които обвиняват създаденото преди година и половина правителство в неефективност и неспособност да изведе страната от кризата в различни области на икономиката.

 

В началото на миналия месец президентът на Тунис Бежи Каид Есебси представи своя инициатива за създаване на правителство на националното единство от представители на различни политически партии. Негов приоритет трябва да стане борбата с тероризма и корупцията, както и укрепването на демокрацията в страната.

 

На 13 юни в президентския дворец лидерите на основните партии и организации в страната, участващи в националния диалог, подписаха документ, станал известен като Картагенското споразумение, което трябваше да положи началото на процеса на формиране на правителство на националното единство в републиката. Едно от условията за създаването му бе именно оставката на сегашния премиер.

 

"Аз прекрасно съзнавам, че гласуването ще бъде срещу мене. Дойдох тук не за да получа 100 гласа (мнозинството, необходимо за запазване на доверието в правителството - бел.ред.), а за да обясня някои неща на депутатите и на народа", каза от парламентарната трибуна днес преди началото на гласуването премиерът Хабиб Есид, цитиран от БНТ.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4748 |15.04.2016 Microsoft съди правителството на САЩ . 1| 4392 |12.03.2016 Масовият убиец Брайвик съди правителството, не искал в затвора . 0| 4096 |12.03.2016 Убиха 49 джихадисти в Тунис

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads