Реклама / Ads
1| 6595 |28.12.2010 СВЯТ

Пътници нападнаха служители на "Аерофлот"

.
снимка: Булфото
Изнервени пътници на московското летище Шереметиево, недоволни от продължителното забавяне на полетите заради лошото време, са нападнали няколко служители на „Аерофлот”, предаде Газета ру, позовавайки се на източник от авиокомпанията.
 

„Няколко служители, които общували с пътниците, са били бити, сред пострадалите е имало е жени”, съобщава източникът. По думите му, служителите на „Аерофлот” се боят да излизат сред пътниците, защото на летището няма достатъчно охрана. Един от чакащите съобщава за сбиване между пътници и липсата в близост на охрана или милиция.

Според Газета.ру на служителите от службата за сигурност на московското летище е препоръчано да не носят униформени дрехи, за да не провокират агресия от страна на чакащите вече няколко дни пътници.

Стотици пътници трети ден остават блокирани на Шереметиево. Някои от хората чакат още по-дълго своите полети – от петък вечерта. Пътници са съобщили пред радио „Ехото на Москва”, че не получават никаква информация за това кога ще могат да излетят. Някои от семействата с деца са решили да променят плановете си и да се откажат от планираните пътувания.

Проблеми има на другото московско летище Домодедово. По-рано днес се е наложило пътниците, чакащи дълги часове своите полети, да викат линейки заради авария на вентилационната система, която не работи цяло денонощие. Към проблемите на пътниците на Домодедово се прибавя и още един – не могат да намерят багажа си. Някои от хората дори се спречкаха в желанието си да получат своите чанти и куфари. Причината за неразборията е, че багажът от всички полети е бил стоварен на едно място.

Министърът на транспорта Игор Левитин разкритикува действията на мениджмънта на летище Домодедово и на „Аерофлот”. Според него през последните два дни управлението на летището и на авиокомпанията не се е справило с извънредната ситуация, предизвикана от лошите метеорологични условия и спирането на електрозахранването, предаде РИА „Новости“. „След като спря токът, трябваше летището да бъде затворено, но то продължи да приема пътници”, каза министърът.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4699 |19.12.2010 Хиляди пътници пренощуваха на „ Хийтроу” . 3| 7317 |10.12.2010 Студенти нападнаха Камила и Чарлз . 0| 4708 |16.05.2010 Нападнаха кортежа на йеменския президент

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads