Реклама / Ads
2| 5266 |22.07.2010 СВЯТ

В Петербург арестуваха милиционери за отвличания

.
Арест на един от заподозрените. Източник: Телеканал
В Санкт Петербург са арестувани петима служители на милицията от отдела за икономически престъпления. На задържаните са предявени обвинения за незаконно проникване в домове, отвличания на хора, кражби, незаконно задържане, превишаване на служебните права и грабежи.
 

По данни на следствието, през юли 2009 г. оперативните работници отвлекли трима души. Те ги откарали в управлението и започнали да ги разпитват и заплашват да върнат документи, които уличавали агенция за недвижими имоти в мошеничество. Има доказателства, че милиционерите са нахлули в жилището незаконно и освен, че са отвлекли трима души, са присвоили пари и ценности.

Според разследващите, въпросната агенция е служила за прикриване на престъпна дейност, в която милиционерите участвали от 1999 година до този момент. Става дума за придобиване по незаконен начин на апетитни имоти, принуждаване на собственици да продават на безценица, отвличания и убийства на тези, които откажат. През всичките тези години бруталните престъпления са се извършвали със съдействието на милиционерите.

В ареста са капитаните Станислав Богоненко, Александър Густинович и Андрей Бушуев, както и старши лейтенантите Игор Кешкин и Олег Алексиев. Според руски медии един от отвлечените бил следовател, колега на прекрачилите закона, но от друг район.

Журналисти се учудват, как в МВР и преките началници на офицерите не са забелязали, че подчинените им живеят в лукс, карат Porsche Cayenne, спортни модели BMW и Mercedes бизнес-класа. В бюрото на единия били открити пет брилянта, които просто се въргаляли в едно от чекмеджетата.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 19| 5959 |29.06.2010 Арестуваха 11 руски шпиони в САЩ . 1| 5132 |14.06.2010 Над 700 убити в Киргизстан, арестуваха политик за вдигнатия бунт . 3| 6413 |01.01.2010 Арестуваха 5394 китайци заради порно

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads