Реклама / Ads
1| 5394 |05.05.2017 СВЯТ

Пхенян: ЦРУ е планирало убийството на Ким Чен-ун

.
Ким Чен-ун
Северна Корея обвини американското ЦРУ и южнокорейското разузнаване, че готвят заговор за атака срещу ”върховното ръководство” на КНДР с биохимическо оръжие.
 

Предупреди обаче, че тези "блянове" няма да се осъществят, съобщи Ройтерс. В декларацията на севернокорейското министерство на държавната сигурност се казва, че този "последен опит" на американските "империалисти" и на Юга "преминават всякакви граници".

 

"Централното разузнавателно управление на САЩ и разузнавателната служба на Южна Корея - развъдниците на злото по света - плетат зловреден заговор да навредят на висшето ръководство на КНДР и тези действия са в много напреднала фаза на осъществяване", посочва контраразузнаването в Пхенян. Според декларацията двете вражески разузнавателни централи са подкупили и са "корумпирали идеологически" севернокореец с фамилия Ким и са го превърнали в "терорист, изпълнен с отвращение и отмъстителност към висшето ръководство на КНДР".

 

Ким трябвало, след като се върне в родината си, да нападне това "висше ръководство" с биохимически субстанции като радиоактивни материали и наноотрови, които предизвикват смърт след шест или 12 месеца. На вербувания "терорист били платени на два пъти общо над 20 000 долара и му бил даден сателитен телефон, уточнява новини. бг.  Покушението, според севернокорейското министерство на държавната сигурност, трябвало да се осъществи при прояви в Кумсуанския дворец, където са мумиите на Ким Ир-сен и Ким Чен-ир, на военен парад или на друга публична проява. Министерството се закани, че ще разгърне антитерористична кампания, за да "изтрие от лицето на земята кроящите заговори разузнавателни организации на САЩ и Южна Корея".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3520 |15.02.2017 Арестуваха жена във връзка с убийството на полубрата на Ким Чен-ун . 0| 3671 |19.01.2017 Турция арестува двама за убийството на руския посланик . 2| 5359 |19.12.2016 Путин: Убийството на посланика ни е провокация

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads