Реклама / Ads
1| 9134 |29.12.2012 СВЯТ

Полицаи на съд за изнасилена девойка в Индия

.
Хиляди индийци излязоха на протести. Причината е самоубийството на 17-годишното момиче, което стана жертва на брутално групово изнасилване. Оказа се, че девойката е била притискана от полицията да се откаже от търсене на правата си след случая и да се омъжи за един от нападателите си.
 
Протестиращите искат униформените да бъдат дадени на съд.

Тийнейджърката е била открита мъртва късно снощи, тя е приела отрова. Момичето и семейството и направили всичко по силите си за да накарат полицията да се занимае със случая, но полицейските служители така и не дали ход на официално разследване. Според вътрешна информация един от полицаите дори опитал да накара девойката да се откаже от делото.

Преди дни 143 души, сред които 78 полицаи, пострадаха при сблъсъци по време на протест в столицата Ню Делхи. Демонстрантите настояваха за засилване на мерките за сигурност в страната, а поводът беше изнасилването на 23-годишна жена в автобус. Студентката по медицина беше изпратена за лечение в Сингапур, а според последните информации състоянието и е критично. Момичето беше нападнато в автобус в Ню Делхи на 16 декември и стана жертва на групово изнасилване, предаде „Ал Джазира”.

Младата индийка е с ужасяващи наранявания по цялото тяло. Според полицията и прокуратурата шестима мъже са изнасилили жертвата, били са я с метална тръба, след което са я изхвърлили от автобуса.

 

228 650 от общо 256 329 престъпления в Индия през миналата година са извършени срещу жени. Броят на изнасилванията в страната се е увеличил със 17%, достигайки 661 през тази година.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4909 |18.05.2011 Камикадзе взриви бус с полицаи . 2| 5577 |14.02.2011 Последовател на Ал Кайда закопчаха гръцки полицаи . 0| 5321 |25.01.2010 ЕС изпраща 500 полицаи в Хаити

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads