Реклама / Ads
0| 4815 |18.10.2016 СВЯТ

Посолството на Еквадор в Лондон прекъсна интернета за Асандж

.
Джулиан Асандж
Посолството на Еквадор в Лондон прекъсна интернет връзката на Джулиан Асандж, основателя на Уикилийкс предаде ДПА. Мярката е наложена, след като в сайта бяха публикувани откраднати поверителни имейли на Демократическата партия на САЩ, злепоставящи предизборната кампания на Хилъри Клинтън. В началото на този месец Джулиан Асандж предупреди, че предстои изтичане на още документи.
 
Интернет комуникацията на Асандж, който живее в посолството на Еквадор в Лондон, е прекъсната по нареждане на еквадорското правителство, съобщи Уикилийкс.

Дали това е част от усилията на САЩ да отмъстят на Русия заради предположенията, че тя стои зад хакерските атаки? – този въпрос е бил отправен към говорител на Белия дом. Отговорът е:

"Не съм в състояние да потвърдя дали това е вярно или не, защото не мога да потвърждавам или отричам каквито и да е класифицирани операции на Съединените американски щати".

Говорителят обаче е добавил, че президентът Барак Обама обмисля каква да бъде реакцията на хакерските атаки.

Правителството на САЩ заяви, че е възможно зад неотдавнашните пробиви в електронните пощи на американски политически организации да стоят представители на руското правителство на най-високо равнище.

Москва винаги категорично е отхвърляла зачестилите от лятото насам обвинения, че "нейни хакери" се месят в предизборната кампания в САЩ.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 8024 |26.09.2016 К. Парамов пред Фрог: На път сме да станем Европейски Еквадор или Балканска Колумбия . 0| 4462 |11.08.2016 Таткото на убитата Вероника: Непрекъснато очакваме да я видим . 0| 4254 |05.08.2016 Намушкаха мъж в мол в Лондон

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads