Реклама / Ads
1| 5252 |07.06.2014 СВЯТ

Предсрочни избори в Гърция?

.
Гърция върви към избори през октомври. Премиерът Андонис Самарас планирал предсрочни парламентарни избори през октомври и излизане от кабинета, писа вчера на челната си страница в. “Контранюз”. Индикации за това били готвените от него правителствени промени, които се очаква да бъдат обявени в близките дни.
 

Октомври се очертава да бъде месец на избори, а щабовете отсега са на “бойна нога”, за да търсят хора за изборните листи. Не било изключено следващото правителство в Гърция да бъде коалиционно и в него да влязат консервативната партия Нова демокрация и радикалната левица СИРИЗА и всичко, което дотогава е останало от социалистическата ПАСОК, смята вестникът, като подчертава, че непосредственото политическо бъдеще крие повече изненади от тези, които сме видели досега.

Преди две години никой не вярваше, че двете партии ПАСОК и Нова демокрация ще направят коалиция. А това се случи и просто станахме свидетели на съвместното управление на двама смъртни врагове. И нека не забравяме, че лидерът на СИРИЗА Алексис Ципрас, този нов Че Гевара, не се поколеба да се преобърне на 180 градуса като на неотдавнашния конгрес на своята партия обяви, че е повече лидер на една неолиберализираща се формация от лявото пространство, пише още “Контранюз” и допълва, че неотдавна Ципрас е получил “благословии” за това и от американския президент Барак Обама.

Акция срещу продажбата на гръцките плажове се състоя в четвъртък вечерта в сърцето на Атина, срещу Парламента. Събитието бе подготвено така, че да съвпадне със Световния ден за защита на околната среда. Организаторите на флашмоба - природозащитниците от Партията на еколозите - зелени, протестираха срещу внесения в парламента проектозакон за крайбрежието, който позволява да се приватизират плажовете.

Сега всички плажове в Гърция са държавна собственост, а достъпът до тях е безплатен. Според съобщения в медиите гръцките власти възнамеряват да продадат 110 плажа в Ахайя и Аркадия в Пелопонес, на полуостров Халкидики, на Цикладите, Родос. Някои от тези територии са включени в общоевропейската мрежа от защитени зони Натура 2000.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 6518 |05.06.2014 Башар Асад пак спечели президентските избори в Сирия . 23| 7732 |25.05.2014 Петро Порошенко печели президентските избори в Украйна . 2| 5788 |25.05.2014 Напрежение при изборите за президент в Украйна . 1| 6339 |02.04.2014 Протести в Анкара и Истанбул; резултати от изборите - неизвестни

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads