Реклама / Ads
0| 4704 |28.07.2016 СВЯТ

Проф. Асенов за Фрог: Тръмп обяви война на партийната номенклатура

.
Проф. Асен Асенов
В САЩ има хора, които се притесняват от това, че Доналд Тръмп не уважава партийната номенклатура и влезе във война с нея. Според него тази номенклатура е част от голям проблем свързан с неефективно разходване на държавни средства и нещата трябва да се разчистят, защото трябва да се провежда една нова политика. коментира за Фрог проф. Асен Асенов от Американския университет във Вашингтон.
 
Тази номенклатура трябва да се разчисти с нейните лобистки връзки и старите практики да се харчат държавни пари, допълни той. Според него Тръмп създава неудобства с искането си за балансиран бюджет, предоговаряне на  търговските взаимоотношения на САЩ и военните разходи на Америка в НАТО.

Проф. Асенов коментира и вероятността някога да има обратна емиграция от САЩ за България.Това е много труден въпрос. Може би  част от българите, които не са успели да си купят къща и устроят живота си, да се устроят и реализират икономически , може да се върнат. Навярно ще е добре и за тях, и за  България. Но голяма част от хората си идват в България само за малко и на почивка. Имат някакво отношение с България. Пращат се пари в България. Поддържат се професионални и безнес контакти с България, каза още той.

Иначе нараства натурализацията на българските имигранти в САЩ.  Безработицата на нашата миграция в САЩ е сравнително малка и не е реалистично да очакваме, че голям процент от хората ще се завърнат. Българската диаспора е загубила вяра, че нещата в България ще се оправят, че когато дойдат в България трудът им ще бъде оценен и някой ще се вслуша в тях. Да се говори за масово връщане на българи от Америка е нереалистично . Твърде голямо бреме в момента е да живееш в България, посочи  професорът от Американския университет във Вашингтон.

|
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4336 |27.07.2016 Папа Франциск: Светът е във война . 1| 4614 |27.07.2016 Сириец: Войната на терористите струва 52 милиарда . 5| 6675 |24.07.2016 Проф. Пантев: Европа плаща греховете на стотици години колониализъм

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads