Реклама / Ads
6| 5899 |26.03.2015 СВЯТ

Прокуратурата: Вторият пилот нарочно разбил самолета

.
Вторият пилот Андреас Лубиц Източник: Фейсбук
Вторият пилот на разбилия се във френските Алпи „Еърбъс” A320 умишлено не е пуснал първия пилот в кабината на самолета, съобщи CNN, позовавайки се на прокурора на Марсилия Брис Робен.
 
По данни на прокуратурата, първият пилот е бил заключен извън пилотската кабина и не е бил пуснат да влезе. По думите на Робен, вторият пилот е искал самолетът да се разбие.

По-рано авиационните експерти коментираха изтеклата информация за записа от черната кутия на катастрофиралия над Алпите самолет, като заявиха, че смърт или припадък може да е причина за това пилотът или пилотите да не са предотвратили сблъсъка на самолета с планината.

Вторият пилот е 28-годишен германец, казва се Андреас Лубиц. В първите 20 минути двамата пилоти разговарят приятелски, след това стават лаконични. Тогава капитанът отправя молба към втория пилот да поеме управлението, докато той отиде до тоалетната.

Докато е сам в кабината, Лубиц започва снижаване. Той е използвал бутони от системата за мониторинг, за да ускори спускането и действията са били съзнателни. "Чуват се няколко викове от капитана да бъде пуснат в кабината, безуспешно. Чука по вратата, но няма никакъв отговор. До момента на катастрофата се чува дишането на втория пилот в кабината", казва френският прокурор.

Робен отказва да определи действията на пилота като самоубийство. "Не е имал причина да прекъсне връзката с други самолети. Дишането му е било нормално. Можехме да чуем викове минути преди самолетът да се разбие"

"Дишал е нормално, не е промълвил и дума", казва Робен. "Абсолютна тишина в пилотската кабина. Нищо, нито дума през последните 10 минути", повтаря френският прокурор. Според Робен най-вероятната интерпретация е, че пилотът е отказал да отвори и е разбил самолета. "Намерението е било да разруши самолета", казва френският прокурор.

По-рано германската прокуратура в Дюселдорф потвърди, че по време на критичните последни минути в кабината е имало само един пилот.

Припомняме, че във вторник самолет на германската компания „Джърмънуингс" се разби във френските Алпи, при което загинаха всички 150 души на борда.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4869 |01.12.2014 Хайде пак стачка на пилотите в "Луфтханза" . 2| 6745 |17.08.2014 Сепаратистите свалили МиГ-29 в Луганск, пилотът се спасил с парашут . 5| 6865 |23.07.2014 Експерти: Записите от пилотската кабина на MH17 не са манипулирани . 5| 12599 |10.10.2011 АЕЦ “Бушер” в Иран – вторият “Чернобил”?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads