Реклама / Ads
0| 5922 |31.07.2017 СВЯТ

Путин: 755 дипломати на САЩ трябва да напуснат Русия

.
Владимир Путин
Русия може да наложи допълнителни ограничения на САЩ, но няма да го направи, защото това ще навреди на развитието на международните отношения, каза руският президент Владимир Путин, цитиран от ТАСС и Ройтерс. Според него дори отношенията между САЩ и Русия да се променят, това няма да е стане скоро.
 

Ние доста дълго чакахме да настъпи промяна към по-добро, хранехме надежда, че положението ще се промени. Но по всичко изглежда, че дори то да се промени, това няма да е скоро, каза той. Все пак Путин заяви, че САЩ и Русия постигат резултати в сътрудничеството дори "в тази доста трудна ситуация".

 

По думите му, създаването на зона за намаляване на напрежението в Южна Сирия е показало конкретен резултат от съвместната работа между Вашингтон и Москва. Коментарът на руския президент идва часове след оповестяване на решението да намали броя на американските дипломати в страната.

 

Персоналът на американските дипломатически мисии в Русия ще бъде съкратен със 755 души и ще бъде равен на персонала на руските дипломатически мисии в Америка - по 455 души от всяка страна. Това заяви руският президент Владимир Путин в интервю, публикувано на сайта "Вести.ру".

 

Обемът на търговско-икономическите ни връзки със Съединените щати е малък. Не може да се сравнява с обемите, които имаме с Китай, със страните от Европейския съюз и с много други държави по света. Възможностите са големи, а поради различни обстоятелства обемът остава малък, отбеляза още Путин.

 

Освен с по-голямата част от персонала си, американското посолство в Русия ще трябва да се раздели и с вила край Москва и складово помещение в руската столица.

 

Вашингтон се надява, че отношенията между Русия и САЩ ще се променят в положителна насока. Това заяви вицепрезидентът Майк Пенс, който е на посещение в Естония, допълва БНР.

 

Президентът и аз много се надяваме, че ще видим друго поведение от страна на руското правителство по отношение на Украйна, както и поддръжката на режими-аутсайдери в Иран и Северна Корея, заяви американският вицепрезидент.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 7832 |28.07.2017 Русия гони us-дипломати за ”шантаж”, отнема имоти . 3| 6655 |11.07.2017 Русия е готова да изгони около 30 американски дипломати . 2| 5200 |13.03.2017 US дипломати се застъпиха за руския посланик в САЩ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads