Реклама / Ads
5| 5107 |13.10.2015 СВЯТ

Путин: В главите на нашите партньори е каша

.
Владимир Путин
В главите на нашите партньори е каша. Това заяви руският президент Владимир Путин по време на VII Инвестиционен форум „Россия зовет!", коментирайки оглавяваната от САЩ коалиция в Сирия, цитиран от руски медии и Нюз. бг.
 

„В главите на някои от нашите партньори е каша, не е ясно какво се случва на територията и какви цели те искат да постигнат", отговори той на въпрос във връзка с действията на САЩ в Сирия. По думите му Русия предлага на САЩ сътрудничество в Сирия, но Вашингтон не само отказва, но и обвинява Москва, че не нанася удари по позиции на „Ислямска държава".

 

Според него САЩ не казват на Русия какви терористични обекти или места в Сирия не трябва да бомбардират. По думите му коалицията признава, че се е провалила при мисията да подготви няколко групи от сирийската опозиция. „Признаха, че акцията се е провалила, а сега просто хвърлят боеприпаси и муниции", добави Путин.

 

Според него хвърляните от САЩ оръжия за снабдяване на сирийската опозиция може да попаднат в ръцете на „Ислямска държава". Къде се намира „тази сирийска опозиция?", отговори той на въпрос. Той отново повтори, че Русия действа в Сирия в съответствие с Устава на ООН за разлика от международната коалиция, оглавявана от САЩ.

 

Взаимодействията между Русия и САЩ в Сирия във военната област са недостатъчни, убеден е той. Европа и САЩ трябва съвместно с Русия да насърчават страните в конфликта в Сирия за диалог с цел политическо урегулиране на кризата, добави Путин.

Руският държавен глава иначе увери, че Москва не се стреми към лидерство в Сирия.

 

„Ние не се стремим към лидерство в Сирия. В Сирия може да има само един лидер - сирийският народ", каза той и добави, че действията на Русия са свързани с борба срещу тероризма. Путин поясни още, Русия се стреми да обедини усилията си с други страни в борбата срещу тероризма.

 

По-рано руският външен министър Сергей Лавров обяви, че Русия вярва, че голяма част доставяните от САЩ оръжия на сирийската опозиция попадат в ръцете на терористите. Военни самолети на САЩ са доставили 50 тона боеприпаси на сирийската умерена опозиция. Москва е озадачена във връзка с изменената от САЩ концепция за подкрепа на опозицията в Сирия, поясни Лавров. Иначе той каза, че Русия е удовлетворена по отношение на диалога за Сирия със САЩ чрез военни канали.

 

Междувременно ракети удариха руското посолство в Сирия, предаде Интерфакс. Една от ракетите е ударила сградата на дипломатическото представителство на Москва в Дамаск и от зданието се виждат кълба дим. Все още няма данни за пострадали руската агенция посочва, че по време на ударите е имало митинг в подкрепа на политиката на Кремъл в близкоизточната страна. Според данни на медията атаката е била дошла от пестовен на въоръжената опозиция срещу сирийския президент Башар Асад.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4794 |30.09.2015 Путин: Няма да чакаме терористите да дойдат в Русия . 0| 4628 |27.09.2015 Путин: Русия помага на легитимната армия в Сирия . 13| 5431 |25.09.2015 Путин: Подкрепата за Асад ще сложи край на кризата в Сирия . 65| 11375 |04.09.2015 Путин: САЩ предизвика бежанската криза

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads