Реклама / Ads
2| 5820 |19.12.2019 СВЯТ

Путин: Не живеем от наследството на Съветския съюз, но критиката винаге е градивна

.
Критиката винаги е хубава. Тя ни кара да се замисляме. С тези думи президентът Владимир Путин отговори на годишната си пресконференция на Сътрудникът на медия ТВЦ. Той посочи, че Русия е критикувана, защото живеела от наследството на Съветския съюз.
 

"Това не е така. Над 75% от производствените мощности в преработвателната промишленост са създадени след 2000 г. Средната възраст на техническото оборудване е 12 години. Построихме три нови летища, 12 железопътни гари, броят на магистратите с федерално значение се е увеличил двойно. Така че не можем да кажем, че живеем върху стари лаври. През 70-те и 80-те години СССР бе сред основните вносители на зърнени храни", допълни той.

 

"Няма чужди военни в Украйна", така отговори на въпрос на журналист от киевската медия УНИАН кога руските военни  ще бъдат изведени от Източна Украйна. "В тези райони има местни милиции, местни сили за самоотбрана. Редовно ме питат откъде тези хора имат танкове и тежка артилерия  Вероятно от структури и държави, които ги подкрепят. Тази техника обаче е тяхна. Що се отнася за наемниците, там има и германци, и французи. Чужденците обаче са малка част от паравоенните формирования и те се бият и от двете страни на фронтовата линия", каза още той.

По отношение на приемане на нова Конституция държавният глава заяви, че не е необходим нов основен закон. Той обаче намекна за евентуално даване на повече правомощия на Федералния парламент. "Такива реформи обаче трябва да се обмислят много задълбочено и сериозно", посочи още Путин, цитиран от Новини. бг.

 

"Терористи се разхождат свободно по улиците на европейски столици", посочи още Путин. Той отговори на въпрос, зададен от сътрудник на германското списание "Шпигел" за убийството на чеченеца с грузинско гражданство Зелимхан Хангошвили през лятото в Берлин. "Този човек е бил терорист. При акция с негово участие в Северен Кавказ са загинали 98 души. Той е лежал в затвора за тероризъм. Всички страни по света трябва да си сътрудничат в борбата срещу срещу това зло", каза той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4824 |13.10.2019 Путин: Тръмп не изпълни обещанието да нормализира отношенията на САЩ с Русия . 2| 4582 |03.10.2019 Путин: Ще се намесим в изборите на САЩ през 2020 г., но не казвайте на никой . 1| 4470 |27.08.2019 Путин: Доставките по ”Турски поток” ще започнат в края на 2019 г. . 0| 4249 |20.08.2019 Джефри Епстийн остави наследството си в ръцете на фонд, наречен ”Тръст 1953”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads