Реклама / Ads
5| 5276 |15.12.2011 СВЯТ

Путин нехае за протестите, изборите били законни

.
Владимир Путин
Протестите по повод проведените този месец избори в Русия са приемливи, докато действията на демонстрантите остават в рамките на закона. Това заяви руският премиер Владимир Путин в традиционния си годишен телевизионен разговор с народа, който започна в 12.00 часа московско време.
 

  

В събота само в столицата Москва се събраха над 50 000 протестиращи.

 

Фактът, че хората изразяват мнението си...е абсолютно нормално нещо докато, разбира се всеки действа в рамките на закона. Видях по телевизията предимно млади, активни хора, ясно изразяващи позицията си - доволен съм от видяното", подчерта руският премиер и допълни: „Ако това е резултат от режима на Путин, аз съм доста щастлив и доста удовлетворен от това. Не виждам нищо нередно в това, коментира той.

 

По повод най-големите анти-правителствени протести от десетилетия насам, Путин посочи, че опозицията в Русия винаги е оспорвала изборните резултати. Според него обаче, резултатите са отразили баланса на политическите сили.

 

Премиерът съобщи, че ще поиска инсталиране на камерив изборните секции за президентския вот през март като превантивна мярка срещу нарушенията.

 
Всички спорни въпроси относно резултатите от изборите в държавата, трябва да се разрешават в съда, каза още руският премиер в отговор на въпрос на гражданин в пряката ефирна връзка в предаването „Разговор с Владимир Путин. Продължение".


Министър-председателят, който се кандидатира за президент на изборите през март 2012 г., посочи още, че счита за необходимо, преди всичко да се укрепи политическата система в страната, да се направи устойчива към външни шокове и „всякакви мошеници", разширявайки базата на демокрацията и модернизацията на икономиката.

Путин счита, че ако бъде избран за президент, негова основна задача ще бъде да изведе Русия на нови хоризонти.

 

Нужно е глобално преобразование на нашето общество, нашата страна да бъде устойчива и законите за нейното развитие да бъдат необратими, тя да поеме към съвършено нови хоризонти. Смятам, че към това трябва да се стремим. Това ще бъде и моята основна задача, ако гражданите поверят на мен тази работа, заяви той.


Руският премиер разкритикува тези „демокрации", които показват на целия свят как убиват Кадафи. „На целия свят показаха как го убиват, целия в кръв. Какво е това, демокрация ли?", попита Путин.

 

По думите му екслидерът на либийската революция Муамар Кадафи е унищожен от чуждестранни безпилотни самолети, включително и американски. След това по радиостанциятаспециални части, които не е трябвало да са на територията на Либия, са извикали т.нар. опозиционери."Кадафи бе ликвидиран без съд и следствие”, подчерта Владимир Путин.

 

Враждебно настроените сили на Запада, сравнявайки Путин с Кадафи, се опитват да изместят Русия от световната сцена, коментира руският премиер в предаването „Разговор с Владимир Путин. Продължение".


Слушам тези изказвания, но те не са казани по отношение на мен. Всичко това се отнася за Русия, защото скат да изместят Русия, за да не им пречи да господстват на земното кълбо. Все още се страхуват от нашия ядрен потенциал. Затова Русия е такъв дразнител. Освен това ние водим независима външна политика. Разбира се, че това пречи на някой, добави Путин, като в същото време подчерта, че „на запад Русия има повече приятели, отколкото врагове".

 

Отново по повод сравнението с Кадафи, направено от американския сенатор Джон Маккейн, руският премиер припомни, че той (Маккейн) е участвал във войната между САЩ и Виетнам и че неговите ръце са изцапани с кръвта на много мирни граждани. „На него явно това му харесва и той не може да живее без подобни сцени", предположи Путин и запита: „Това ли е демокрация?", възмущавайки се от показаните по медиите кадри с убийството на либийския полковник.

 

Освен това той припомни и някои моменти от биографията на американския сенатор: „Господин Маккейн, както е известно, беше пленен във Виетнам. Той попадна не просто в затвора, а в яма и стоя там няколко години."

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 25| 9559 |13.12.2011 Меркел, Саркози и Путин кроят нова Европа . 4| 5259 |05.12.2011 Путин отново на крачка от властта . 1| 5607 |27.11.2011 Издигат Путин за президент на Русия . 16| 5932 |04.11.2011 Тайните служби: Путин - насилник и с любовни афери

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads