Реклама / Ads
0| 5384 |14.04.2016 СВЯТ

Путин отговори кой би спасил ако потъват - Обама, Ердоган и Порошенко

.
Владимир Путин
В хода на предаването 12-годишно момиченце зададе интересен въпрос на руския президент, като попита Путин „кого би спасил първо, ако потъват Ердоган, Обама и Порошенко“. „Ако някой е решил да потъва, няма да може да бъде спасен. Но ние сме готови да протегнем приятелска ръка на всеки политик, стига той да поиска това“, отговори руският президент в "Пряка линия с Владимир Путин".
 
Ние не сме се оказали и няма да се озовем във вражески кръг, – заяви той по време на предаването . Това е напълно изключено“, каза Путин отговаряйки на въпрос за враговете на Русия.

Той подчерта, че счита Турция за приятел, а турският народ за приятелски, но съществуват проблеми с някои турски политици, чието поведение е неадекватно. „Ние смятаме Турция за свой приятел, а турският народ за приятелски за нас народ, с който безусловно ще градим най-добри дорбосъседски отношения, – заяви той. – Ние имаме проблеми с някои политически дейци, поведението на които считаме за неадекватно и реагираме на това по съответния начин”.

Путин коментира и проблемите на руската икономика. Основният проблем в руската икономика е как да се гарантира приток на инвестиции, да се осигури търсене и да се увеличат доходите на населението, заяви руският президент Владимир Путин, отговаряйки на въпрос по време на предаването „Пряка линия“, предаде ТАСС.

„Днешните дискусии са съсредоточени върху друго, – каза той. – Най-важното е как да се осигури приток на инвестиции, да се повиши ефективността и как да де осигури търсенето, тоест да се увеличат доходите на населението“.

„Главното е не да се напечатат пари, главното е да се промени структурата на икономиката“, каза той.

„Износът на високотехнологични продукти също се увеличава в сравнение с износа на природни ресурси“, заяви още Путин.

Ситуацията в руската икономика засега не се е подобрила, но се наблюдава положителна тенденция, счита руският президент.

Той поясни, че дефицитът в бюджета е минимален, дори по-нисък от планираното – 2,4%. За първи път през февруари е регистриран ръст в промишленото производство.

Путин подчерта, че ако страната харчи резервните си фондове, както през миналата година, и не ги възстановява, то парите ще стигнат за четири години. Той поясни, че международните резерви на Русия са се върнали на нивата от началото на 2014 г.

По думите му, през следващата година се очаква ръст на БВП с 1,4 %.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4581 |14.04.2016 Путин: Лекувам се с евтини лекарства . 0| 5056 |05.04.2016 Путин създава Национална гвардия за борба с тероризма . 4| 4311 |15.03.2016 Путин изтегля руските военни от Сирия . 4| 4361 |10.03.2016 Путин и Ципрас се чуха по телефона за Сирия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads