Реклама / Ads
0| 6722 |15.06.2017 СВЯТ

Путин предложи убежище на Коми

.
Владимир Путин
Русия е готова да предостави политическо убежище на уволнения шеф на американското ФБР Джеймс Коми, ако започнат да го преследват заради предадената на медия информация за разговорите му с президента на САЩ Доналд Тръмп, заяви руският лидер Владимир Путин в т.нар. „Пряка линия”.
 

Руският президент за 15-и пореден път провежда "Пряка линия" - отговаря на въпроси на руски граждани, уточни БНТ.

 

„С какво директорът на ФБР е по-различен от г-н Едуард Сноудън? Тогава той… е правозащитник, който защитава определена позиция. Впрочем, ако в тази връзка срещу него започне преследване, ние и на него сме готови да предоставим политическо убежище в Русия. Той трябва да е наясно с това”, каза Путин в отговор на въпрос в прякото телевизионно предаване.

 

В отговор на други въпроси Путин заяви, че Русия е готова на конструктивен диалог със Съединените щати, икономическата криза в страната е приключила, Москва ще подпомага проправителствената сирийска армия.

 

Руският президент отдели значително врeме на питането за санкциите срещу Русия. И цитира изчисления, според които Русия е изгубила около 52 милиарда долара от тях, а санкциониращите - около 10 милиарда. Той изрази убеждението си, че методът е контрапродуктивен и каза, че последно наложените от Съединените щати възбрани са резултат от вътрешнополитичския хаос в страната.

 

Разговорът с обикновените граждани се оживи след смс-и, в които руски гражданин се интересуваше дали Путин не се е изморил и дали не е време да си ходи.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4128 |02.06.2017 Путин иска да възстанови диалога със САЩ . 0| 5725 |29.05.2017 Путин се срещна с Макрон . 3| 4700 |29.05.2017 Маккейн: Путин е по-голяма заплаха от Ислямска държава

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads