Реклама / Ads
6| 4785 |22.06.2016 СВЯТ

Путин: Русия ще отговори на агресивните действия на НАТО

.
Владимир Путин
Русия трябва да засили бойната си готовност в отговор на ”агресивните действия” на НАТО край руските граници, заяви в реч руският президент Владимир Путин, предаде Ройтерс.
 

В реч в парламента по случай 75-годишнината от нападението на нацистка Германия срещу Съветския съюз, Путин разкритикува Запада, че не желае изграждането на "съвременна, извънблокова система за колективна сигурност" с Русия. "Русия е отворена за разговори по този изключително важен въпрос и неведнъж е показвала готовността си за диалог", каза той. "Но точно както и в навечерието на Втората световна война, не виждаме положителна ответна реакция". "Напротив, НАТО засилва агресивната си реторика и агресивните си действия край нашите граници. При това положение наш дълг е да обърнем специално внимание на решаването на задачата да засилим бойната готовност на нашата страна".

 

Оглавяваният от САЩ алианс засилва отбранителния си капацитет в Полша и трите балтийски страни Естония, Латвия и Литва в рамките на по-широк възпиращ потенциал, на който разчита да разубеди Русия от всякакво повторение на действия като анексирането на Крим през 2014 г., отбелязва Ройтерс. Според Москва тези планове на НАТО са враждебни. Като направи паралел с 30-те години, Путин заяви, че човечеството в момента е изправено пред опасността да не противодейства на бързо разпространяващата се заплаха от тероризма, точно както в миналото не се е обединило срещу засилващата се мощ на нацистка Германия.

 

"Световната общност не показа достатъчно бдителност, воля и сплотеност, за да предотврати войната и да спаси милиони животи", каза Путин. "Какъв урок е необходим още, за да разсее старите и изтъркани идеологически различия и геополитически игри и да се обединим в борбата с международния тероризъм?" В същото време Путин постави икономиката и социалната сфера над въпросите, свързани със сигурността и международната политика

 

Решаването на проблемите, свързани с икономиката и социалната сфера на Руската федерация, имат по-голямо значение от въпросите на сигурността и международните отношения. Това заяви в реч на заключителното заседание на 6-ия състав на Държавната дума, цитиран от ТАСС и БТА. "Всичко е важно - и сигурността, и международните отношения, но няма нищо по-важно от икономиката и социалната сфера", каза държавният глава. Той отбеляза, че същото важи и за здравеопазването, образованието, жилищно-комуналното стопанство, подкрепата за майчинството и детството.

 

Путин отбеляза, че през последните години Русия е успяла да създаде ефективна антикорупционна правна база. Затегнати бяха и изискванията към всички категории чиновници, включително прилагайки мерки като блокиране на сметки и активи в чужбина.

 

Руският президент определи като изключително важни и приетите на сесията на Държавната дума закони за стратегическо планиране и промишлена политика, за териториите с изпреварващо развитие, за парламентарния контрол и други.

 

Той обърна внимание и на стъпките по усъвършенстване на екологичното законодателство. "Необходимо е новият състав на Държавната дума да продължи тази работа също толкова активно, както правехте и вие. Още повече, че 2017 година е обявена за Година на екологията", каза в заключение Путин.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4080 |21.06.2016 ЕС наказа Русия с още 6 месеца . 3| 4249 |16.06.2016 Лавров иска ЕС да ревизира отношението си към Русия . 6| 4136 |16.06.2016 Юнкер непреклонен за санкциите към Русия, докато не изпълни Минското споразумение

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads