Реклама / Ads
2| 4601 |03.10.2019 СВЯТ

Путин: Ще се намесим в изборите на САЩ през 2020 г., но не казвайте на никой

.
Владимир Путин и Доналд Тръмп Източник: БГНЕС
Президентът на Русия Владимир Путин изглежда се наслаждаваше на продължаващата политическа буря в САЩ, като шеговито призна за плановете на Русия да се намеси в следващите президентски избори в САЩ през 2020 г. пише европейската редакция на Politico, цитирана от Фокус.
 

На въпрос дали Москва възнамерява да се намеси в изборния цикъл, Путин се наведе към микрофона на сцената и имитира шепот: „Ще ви кажа една тайна. Да, разбира се, ще го направим. Не казвайте на никой“.


Шегата на форума Руска енергийна седмица предизвика смях и аплодисменти, докато държавният глава продължи да обсъжда защо вярва, че обвиненията на специалния прокирор Робърт Мюлер, който стигна до заключението, че Москва е положила агресивни усилия, за да наруши президентските избори през 2016 година, не са верни.
„Фактът, че аз и господин Тръмп имаме добри отношения не означава, че това по някакъв начин влияе на политическата обстановка в САЩ“, заяви Путин. „Виждаме, че се опитват да използват всеки претекст, за да атакуват господин Тръмп и сега те дори се опитват да използват Украйна“.


Той настоя, че добрите му отношения с американския лидер са „изградени на доверие“ и Русия не се е намесила в изборите през 2016 година, защото е фокусирана върху собствените си проблеми.


„Имаме собствени проблеми“, каза той. „Ние инвестираме огромни ресурси за осъществяване на собствените си цели в собствената ни страна. Защо бихме се намесвали където и да е“?


САЩ ще се разберат с Русия, въпреки всички настоящи вътрешнополитически катаклизми в страната, обяви в същото време американският президент Доналд Тръмп на съвместна пресконференция с финландския президент Саули Нийнистьо в Белия дом, предава TACC. "Въз основа на гореизложеното (президентът говори за вътрешнополитически скандали в САЩ) би било чудесно да се разбираме с Русия. Ще се разбираме с Русия, защото е умно", каза той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4709 |29.09.2019 Консерваторите на Курц печелят изборите в Австрия . 0| 4162 |18.09.2019 Без ясен победител на изборите в Израел . 1| 4480 |27.08.2019 Путин: Доставките по ”Турски поток” ще започнат в края на 2019 г. . 0| 4414 |19.08.2019 Макрон към Путин: Налице е „реална възможност“ за мир в Украйна

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads