Реклама / Ads
36| 5429 |04.12.2014 СВЯТ

Путин: Западът катастрофира като Хитлер

.
Владимир Путин
Доказахме, че сме независима държава, каза руският президент Владимир Путин по време на годишното си обръщение към двете камари на парламента. "Западът искаше да ни тласне по кървавия разпад на Югославия, но това не стана. Както се провали и планът на Адолф Хитлер да ни завладее", рече още той.
 
Държавният глава се спря върху присъединяването на украинския полуостров Крим към Русия, като го определи като напълно законно.

"Всеки народ има право на избор и Русия винаги ще уважава правото на избор", каза още той и заяви, че неговата държава ще уважава правото на Украйна. "САЩ стоят зад много действия на наши съседи. Понякога не знам дали разговарям със съответното правителство или с Вашингтон", допълни той.

"За някои държави в Европейския съюз суверенитетът е лукс, но за нас независимостта е жизнено необходимо и ние ще се защитаваме. Ние няма да се подчиняваме на диктата отвън", категоричен бе Путин. "Санкциите са оръжие, което можеше да бъде приложено дори ако нямаше събитията в Украйна. Няма смисъл да се говори с нас от позиция на силата. Колкото повече отстъпваме, толкова повече ще ни се качват на главата. Западът искаше да ни тласне по кървавия разпад на Югославия, но това не стана. Както се провали и планът на Адолф Хитлер да ни завладее", продължи Путин.

"Няма да участваме в надпреварата във въоръжаването, която струва скъпо, но ще засилваме нашата отбранителна способност и никой няма да може да победи нашата армия. Няма да загърбваме Америка, Европа, ще се обърнем към Азия и Латинска Америка", заяви още президентът на Русия. "Санкциите са стимул за нашата икономика. Ние ще развиваме високи технологии и ще използваме нашите природни ресурси", каза още Путин. Той предложи замразяване на данъците, пълна амнистия на капиталите, които са били изнесени от страната, но по-късно инвестира същите пари в Русия. Путин също посочи като задача да се удвои обемът на строежа на пътища.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4445 |01.12.2014 Анджелина Джоли катастрофира . 18| 5742 |26.11.2014 Путин: Русия не застрашава никого . 0| 5198 |19.11.2014 Путин: С Ердоган търсим по-качествени връзки в енергетиката . 25| 8331 |24.10.2014 Путин: Америка реже колана, на който седи

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads