Реклама / Ads
0| 4745 |06.02.2019 СВЯТ

Речта на Тръмп: Демократите искат социализъм в САЩ

.
Доналд Тръмп
Американският президент Доналд Тръмп индиректно разкритикува Демократическата партия, че иска да въведе социализъм в САЩ по време на втората си годишна реч ”За състоянието на съюза”.
 

Америка никога няма да бъде социалистическа страна, каза силният човек в Белия дом, критикувайки призивите на демократите за повече социална политика.

 

"Тук, в Съединените щати, ние сме обезпокоени от нови призиви за приемане на социализъм в нашата страна. Америка е основана на свободата и независимоста - без принуда от страна на правителството. Ние сме родени свободни и ще останем свободни. Тази вечер подновяваме нашата решимост, че Америка никога няма да бъде социалистическа страна, обеща Тръмп под възгласите от залата "САЩ, САЩ".

Като цяло обаче посланието на американският президент бе към единство.

 

"Дневният ред, който ще представя тази вечер, не е републиканска програма или тезисите на демократите. Това е дневният ред на американския народ. Ние сме една нация и имаме своя мечта. Победата не е за една партия, а за американската нация", каза Тръмп.

 

Той подчерта, че през ХХ-ти век Америка е спасила свободата, трансформирала науката и предефинирала стандарта на живот на средната класа за целия свят. Сега страната трябвало смело да влезе в следващата глава на "това велико американско приключение и да създаде нов стандарт на живот за XXI-ви век".

 

Заедно можем да прекъснем десетилетията на политически застой. Можем да преодолеем старите разделения, да излекуваме старите рани, да изградим нови коалиции, да изградим нови решения и да отключим необикновеното обещание за бъдещето на Америка. Решението е да направим, посочи американският президент.

Нашият съюз е силен, заяви Доналд Тръмп, думите му отново бяха посрещнати с одобрение от залата.

 

Трябва да отхвърлим политиката на отмъщение, съпротива и възмездие и да приемем безграничния потенциал на сътрудничество, компромис и общото благо.

 

Заедно можем да прекъснем десетилетията на политически застой. Можем да преодолеем старите разделения, да излекуваме старите рани, да изградим нови коалиции, да изградим нови решения и да отключим необикновеното обещание за бъдещето на Америка. Трябва да избираме между величие или спънка, резултати или съпротива, визия или отмъщение, невероятен напредък или безсмислено унищожаване. Тази вечер ви моля да изберете величие, каза още Тръмп.

 

По време на речта си пред двете камари на американския конгрес той отдаде почит на трима ветерани от десанта в Нормандия и на Бъз Одрин, който отнесе американския флаг на Луната. Тръмп почете и ветерани-освободители от концентрационния лагер "Дахау".

 

Президентът на пропусна да спомене за успехите срещу Ислямска държава в Близкия изток. Преговорите с талибаните ще ни позволят да намалим своето военно присъствие в Афганистан, отбеляза Тръмп.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4706 |03.01.2019 Тръмп: Всеки отговорен пост в Европа можеше да е мой . 1| 4552 |01.01.2019 Тръмп: Аз съм най-добрият . 0| 4846 |30.12.2018 Путин към Тръмп: Русия е готова за диалог със САЩ . 0| 4846 |27.12.2018 Тръмп: САЩ повече не могат да бъдат световен полицай

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads