Реклама / Ads
27| 5299 |09.12.2014 СВЯТ

РИА Новости: България хем я сърби, хем я боли

.
В коментара, озаглавен "България хем я сърби, хем я боли, хем "татко" не дава", РИА Новости повдига риторични въпроси за проблема Южен поток. След като по съвет на покровителите си България се отказа от "Южен поток", сега казва, че се надява скоро проектът да бъде подновен. Поне това побърза да заяви премиерът Бойко Борисов. Но защо изведнъж Европа се разбърза, след като бе спрян проектът?
 

"Каквото повикало, такова се обадило – след отмяната на "Южен поток" България се усети, че всъщност проектът й трябвал. Късно е. Твърде дълго всички се опитваха да убеждават, че Русия, работейки върху този проект с европейците и за европейците, трябва да играе по евросвирката на Брюксел. Москва напомни, че в дадения случай не е ЕС този, който поръчва музиката. "Мама" и "тате" не даваха – Брюксел и Вашингтон заплашиха, че ще спрат всичкото финансиране на страната, а след това и българското правителство се смени, не без участието на благотворителите от Евросъюза и Щатите", припомня журналистката.

 

Като казва, че премиерът Борисов е заговорил за възобновяване на проекта, тя отвръща: "Влакът замина и не е известно ще дочака ли София съгласието на "локомотива" на проекта – Русия, да се върне да работи над него".

 

Холоднова пита дали пък раздвижването на Европа да не се дължи на факта, че отново само Украйна остава транзитираща държава и "опасенията на европейците, че Киев може да се окаже недобросъвестен партньор".

 

Впрочем, добавя Холоднова, по оценки на "Фич" в Европа намалява търсенето на руски газ и един вид няма нужда от "Южен поток". "Ако не е нужен на Европа, на Русия й е все едно – Москва си има газ, а ако партньорите не желаят да развиват съвместен бизнес за собствената си полза, то защо да ги уговаряме? Не ти харесва – не яж, никой няма да те храни с бебешка лъжичка", заключава авторът на материала.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 20| 6670 |30.11.2014 "Франкфуртер ...": България е сляпа, Румъния с едно око . 3| 6491 |27.10.2014 "Билд": Халифатът е въоръжен с гранатохвъргачки от България . 2| 8443 |26.08.2014 Гръцки изтребител се разби на 25 км от България . 7| 6488 |26.08.2014 Руски политик: Виктор Янукович и обкръжението му са в България

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads