Реклама / Ads
3| 5088 |09.11.2017 СВЯТ

Русия загуби още два медала от Олимпиадата в Сочи, Путин видя заговор от САЩ

.
Владимир Путин
Русия загуби още два медала от зимните олимпийски игри в Сочи 2014. Международният олимпийски комитет (МОК) наложи пожизнени наказания заради допинг на четирима руски състезатели - Юлия Иванова, Евгения Шаповалова, Алексей Петухов и Максим Вилегжанин.
 
Резултатите им от олимпиадата в Сочи са анулирани.

Владимир Путин свърза обвиненията срещу Русия за използването на допинг с предстоящите през 2018 година президентски избори в страната.

На Игрите Вилегжанин спечели два сребърни медала - в ски бягането на 50 км свободен стил и в отборния спринт заедно с Никита Крюков. Преди няколко месеца Александър Легков, който е златен медалист от олимпийските игри в Сочи 2014 в ски бягането на 50 км, получи доживотно наказание. 34-годишният Легков спечели златен медал в бягането на 50 километра в Сочи и взе участие в щафетата на Русия на 4 по 10 километра, в която руснаците останаха на второто място. Резултатите от тези състезания също бяха анулирани, припомня БГНЕС.

 

Руският президент констатира в Челябинск, че днешните международни спортни организации, включително МОК, са изключително зависими от голям брой фактори, преди всичко от спонсорите, след това от притежателите на телевизионните права, от рекламодателите.

 

"Безпокои ме следното: Олимпиадата трябва да започне през февруари, а нашите президентски избори кога са? През март. Подозренията са много големи, че всичко това се прави, за да се създаде необходимата за някой обстановка на недоволство на любителите на спорта и спортистите, че уж държавата е отговорна за тези нарушения и трябва да отговаря за тях?", заяви Путин, цитиран от БГНЕС.

 

"И контролният пакет се намира в САЩ, защото там са главните компании, които поръчват и плащат за телевизионни права, там са основните спонсори, там са основните рекламодатели. В отговор на нашето мнимо вмешателство в техните избори, САЩ искат да създадат проблеми при избирането на президент на Русия", продължава руският държавен глава.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 16899 |09.11.2017 Брюксел блокира играта на Русия, България и Турция за „Турски поток 2“ . 1| 4233 |09.11.2017 САЩ дават 4.6 млрд. долара за борба срещу Русия в Европа . 0| 4338 |09.11.2017 НАТО създава два нови командни центъра срещу Русия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads