Реклама / Ads
1| 7348 |21.06.2017 СВЯТ

Руски хакери ударили 21 us-щата по време на президентските избори

.
Руски хакери са ударили избирателните системи на 21 американски щата по време на президентската надпревара през миналата година. Това обяви служител на вътрешното министерство на САЩ пред сенатската комисия по разузнаването, която разследва намесата на Русия в президентските избори, съобщава ”Ройтерс”.
 
Джеанет Манфра, която е заместник помощник секретар на вътрешното минестерство, отговаряща за киберсигурността, не посочила кои щати са били засегнати, като изтъкнала, че информацията била поверителна. Тя потвърди, че няма доказателства, че каквито и да е гласове са били манипулирани.

Представители на вътрешното министерство заявиха, че около 20 щата са били ударени от хакери, работещи от името на руското правителство, но скорошни информации в медиите предполагат, че техният брой би могъл да е много по-висок.

Марк Уорнър, който е най-високопоставеният представител на Демократическата партия в сенатската комисия, е изразил неудовлетворението си от отказа на Манфра да уточни кои щати са били ударени.

"Просто съм абсолютно несъгласен", изтъкна Уорнър.

Уорнър е изпратил писмо до секретаря по вътрешната сигурност Джон Кели, настоявайки ведомството да разкрие повече информация относно опитите за хакване на щатски и местни изборни системи.

Щатите Аризона и Илинойс през миналата година потвърдиха, че хакери са ударили техните системи за регистрация на избирателите.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4675 |03.06.2017 Путин: Американски хакери може да са инсценирали руска намеса . 2| 5055 |29.05.2017 Макрон към Путин: Руски медии тиражират пропаганда . 5| 5094 |25.05.2017 Руският посланик: Русия винаги е била с България на 24 май

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads