Реклама / Ads
7| 5753 |22.02.2011 СВЯТ

Самолети на Кадафи давят Либия в кръв

.
М. Кадафи
Либийските военновъздушните сили нанасят удари по жилищни квартали на столицата Триполи, съобщи "Ал Арабия".
 

Подалият оставка либийски посланик в Индия Али ал Есауи заяви, че изтребители са бомбардирали цивилни граждани.

"Отправям призив към петте постоянни членки на Съвета за сигурност на ООН. Сега е настъпило време да проявят справедливост и честност и да защитят либийския народ", каза Али ал Есауи в Делхи. Той изрази очакване още либийски дипломати да подадат оставка, ако бруталните мерки срещу демонстрантите продължат.

В същото време либийското посолство в Малайзия излезе с изявление, в което осъжда бруталните мерки за потушаване на протестите. Дипломатическото представителство в Куала Лумпур бе окупирано за кратко от около 200 демонстранти. Те смачкаха портрет на Муамар Кадафи, свалиха либийския флаг и поставиха на негово място знаме, за което твърдяха, че е било националното преди идването на Кадафи на власт.

"Ройтерс" пък съобщи, че Арабската лига свиква днес извънредно заседание в египетската столица Кайро. Заседанието ще бъде на ниво посланици и ще започне в 17,00 часа българско време.

По-рано лидерът на либийската революция Муамар Кадафи съобщи по националната телевизия, че не е напуснал страната
. "Намирам се в Триполи, а не във Венецуела, както твърдят лъжливи слухове. Ще отида да видя младежите на площада и то само за да докажа, че съм в Триполи, а не във Венецуела и да опровергая телевизиите", заяви Кадафи, който
не направи никакво друго изявление.

Изявлението беше направено от двора на резиденцията на Кадафи Баб ал- Азизиа в Триполи и не продължи повече от 15 секунди. Кадрите показаха как полковникът седи в неголям автомобил и държи бял чадър в ръка.

Според метеорологичните прогнози времето в Триполи в момента съответства на показаното в кадрите и това може да се разглежда като косвено потвърждение на думите на Кадафи, че се намира в Либия.

Въпреки рязкото изостряне на ситуацията в страната и гръмките критики по адрес на използваното от Кадафи насилие срещу демонстранти, либийският лидер запази мълчание през последната седмица.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5168 |21.02.2011 Напрежението в Либия ескалира . 2| 4954 |20.02.2011 Синът на Кадафи потушава демонстрациите . 1| 5079 |19.02.2011 Десетки убити при протестите в Либия . 0| 5163 |18.02.2011 Нови масови протести ще залеят Либия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads