Реклама / Ads
1| 4992 |29.09.2017 СВЯТ

САЩ изтеглят над половината от дипломатите си от Куба

.
Правителството на САЩ е разпоредило на повече от половината от дипломатическия си персонал в Куба да напусне острова заради атаки срещу дипломати и ще отправи предупреждение към американските туристи да не посещават Куба. Това съобщи Асошиейтед прес, като цитира неназовани официални източници във Вашингтон.
 

Очаква се новото предупреждение за пътуващите до Куба да бъде оповестено по-късно днес. В него ще се посочва, че срещу американското посолство в Куба и срещу хотели са били предприети "специфични атаки", довели до здравословни проблеми, предаде БТА.

 

Засега няма данни за пострадали туристи от САЩ. Туризмът е критично важен елемент от кубинската икономика и отбелязва растеж през последните години, след като Вашингтон премахна някои ограничения върху контактите с Хавана.


Според източниците на Асошиейтед прес САЩ още не са наредили на кубински дипломати да напуснат Вашингтон, но такава мярка се обмисляла.

Освен съкращаването на персонала на посолството в Хавана с около 60 на сто, консулската служба ще престане за неопределено време да издава американски визи. Кубинците ще могат да кандидатства за американски визи в консулските служби на САЩ в други страни.

 

Преди няколко месеца американски дипломати в Куба се оплакаха от различни здравословни проблеми със загадъчен произход - загуба на слуха, симптоми на мозъчно сътресение, гадене, главоболие, шум в ушите. Инцидентите са престанали, но са се подновили към края на август, като към проблемите са се добавили загуба на концентрация или забравяне на обикновени думи.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4831 |19.07.2015 Половината германци не искат Гърция да е в еврозоната . 2| 5410 |26.02.2015 Украинските сили изтеглят въоръжението си . 5| 5569 |18.02.2015 Украинските сили се изтеглят по план от Дебалцево

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads