Реклама / Ads
31| 7784 |17.06.2014 СВЯТ

САЩ ще воюват с Русия до последния украинец

.
Държавният дълг на САЩ доближава $18 трилиона, на Украйна – $75 млрд. Как обикновено се държат порядъчните хора или държави, които нямат възможност да върнат дълговете си? Най-малкото, вежливо, а дори понякога и угоднически, надявайки се по някакъв начин да умилостивят кредиторите си и да не стигнат до фалит.
 

Как се държат Щатите и Независимата? Нагло. По това те също си приличат, пише „КП”, предава  rusofili.bg. „Ние сме управлявали, управляваме и ще управляваме света. И оставяме за себе си правото да накажем Русия и Китай, ако посмеят да се отклонят от нашите правила”, такъв бе смисълът на неотдавнашната програмна реч на Барак Обама във военната академия Уест Пойнт. На Китай, между другото, САЩ дължи повече от $1 трилион.

Поведението на бедстващата и разпадаща се Украйна пък не подлежи на никаква логика. В речта си по време на церемонията по встъпването в длъжност президентът продиктува на Русия условията, според които неговата страна е готова да живее с нея. Премиерът диктува и поставя ултиматуми на Русия. Външният министър публично обижда президента на страната-кредитор. Атаката на руското посолство пък е посегателство на светая светих на съвременния световен ред.

Изводът е само един – нито САЩ, нито Украйна имат намерение да върнат дълговете си. Разбираемо, те никога не биха си го признали. А кой е най-добрият начин да се нулира безнадеждният дълг? Точно така – войната или такъв геополитически катаклизъм, след който всичко така да се промени, че всички предишни задължения вече да са изгубили силата си. Като цяло обаче, войната е единственото възможно решение за икономическите проблеми и на САЩ, и на Украйна.

Ясно е, че враг номер 1 днес е Русия. За Украйна дори по-голям, отколкото за САЩ, тъй като собствената им враждебност е умножена по американската. Затова и те се държат така нагло, защото чувстват подкрепата на САЩ. Надяват се да победят с тяхна помощ, а от друга страна самите американци имат сметка да им внушават подобни надежди.

Но тук приликите между двете страни се изчерпват. Работата е там, че Щатите нямат намерение да воюват. Те дори съкращават сухопътните сили и морската си пехота. В своята реч Обама ясно изказа условията за използването на американските военни сили – само при пряко нападение на САЩ или техните съюзници. Във всички останали случаи те нямат намерение да се сражават.

И украинците днес за САЩ са идеалното пушечно месо. Те са мотивирани от русофобията и илюзията, че целият „цивилизован свят е с нас”. Те са озлобени от загубата на Крим. А при днешната безработица, която в Украйна само ще се увеличава от тук насетне, ще има много желаещи да припечелят американски пари като воюват. При това, САЩ нямат никакви задължения да защитават Украйна. Та това е толкова далечен от тях регионален конфликт. Освен това, голяма част от парите за военна помощ ще остане в Америка.

Така че, Щатите се надяват да погледат отстрани, да нанесат удар върху Русия и да поправят икономиката си. Това, че сега Украйна няма с какво да плаща дълговете си, тях изобщо не ги вълнува. Те нямат абсолютно никакви други интереси там, освен един – да направят мръсно на Русия.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 6467 |16.06.2014 Русия спря кранчето на Украйна . 7| 5807 |03.06.2014 Русия скъса с ПАСЕ . 10| 6268 |21.05.2014 Русия и Китай си стиснаха ръцете за 400 млрд. долара . 10| 6054 |17.05.2014 Русия предлага заобикаляне на Украйна за газа

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads