Реклама / Ads
0| 6060 |10.01.2011 СВЯТ

Сеул и Пхенян в "мисия невъзможна"

.
Властите в Южна Корея официално отказаха да започнат преговори с ръководството на Северна Корея. В Сеул не вярват на призивите на Пхенян за „започване на искрен диалог."
 

Южнокорейските власти заявиха, че са готови са започнат преговори само тогава, когато севернокорейците направят първите крачки към разоръжаването.

На 8 януари властите в Северна Корея предложиха на южната си съседка да започнат преговори, без да поставят никакви условия.

Отношенията между двете Кореи през последните седмици рязко се влошиха. Южна Корея проведе редица военни учения, съвместно със САЩ в спорния остров Йонпьон.

Припомняме, Северна Корея обвини Юга в провокации в отговор на предупреждението, оправено преди дни от Южна Корея, че са готови да осъществят въздушни атаки при евентуално ново нападение.

При масирания обстрел на 23 ноември загинаха двама войници и двама цивилни, а много къщи бяха разрушени. Южна Корея отвърна на огъня.

В последствие от КНДР заявиха, че са били предизвикани от съседите си и са стреляли в отговор на снаряд, паднал в техни териториални води.

Пхенян заплаши, че всякакви последващи действия от стана на Сеул ще доведат до война.

В южнокорейската столица избухнаха безредици заради слабата, според част от обществото, реакция срещу нападението на Севера. Това коства и поста на военния министър на страната.

На погребението на загиналите войници, командирът на южнокорейската морска пехота заяви, че подчинените му ще "отмъстят" на Северна Корея.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5527 |30.11.2010 САЩ и Южна Корея кроят планове за Пхенян . 0| 4953 |26.05.2010 Пхенян заплаши Юга с блокада . 0| 6087 |27.01.2010 Искри между Сеул и Пхенян прелитат над Жълто море

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads