Реклама / Ads
0| 3674 |12.02.2017 СВЯТ

Северна Корея изтреля балистична ракета към Япония

.
Северна Корея е извършила пореден ракетен тест. Информацията предават редица медии по света тази нощ. Потвърдена е от южнокорейското министерство на отбраната и от Пентагона.
 

Изстреляна е балистична ракета, като детайли за типа все още няма. Според източници, на които се позовава CNN, тестовата ракета е изминала 500 километра и е паднала в Японско море. Информация от Пентагона, предадена от агенция Ройтерс потвърди, че става дума за балистична ракета със среден или междинен обсег.

 

През януари Севернокорейският лидер Ким Чен Ун предупреди, че подобни тестове се очакват във всеки момент, а изпълнението им идва дни след критиките на новия министър на отборната на САЩ – Джеймс Матис. По време на посещението си в Южна Корея той предупреди Северна Корея, че при използване на ядрени оръжия, Америка е готова да отговори подобаващо.

 

Президентът Доналд Тръм даде съвместено изявление заедно с японския министър-председател Шиндзо Абе, който е на посещение в Съединените щати. И докато Абе заяви, че няма как да бъде проявена никаква толерантност към действията на Северна Корея, то Тръмп беше лаконичен в коментара си, съставен само от едно изречение: "Искам всички напълно да разберат, че Съединените щати застават в стопроцентова подкрепа на Япония, която е един страхотен съюзник".

 

Всичко това се случва в момент, в който световните медии информираха, че американското правителство е решило да предостави хуманитарна помощ на Северна Корея заради големите наводнения в страната от миналата година. Двете държави не поддържат дипломатически отношения.

 

САЩ подкрепят Япония "на 100 процента", заяви президентът Доналд Тръмп след изстрелването на севернокорейската ракета, предаде Ройтерс.

 

"Искам всички да разберат, и да са напълно наясно, че САЩ стоят зад Япония, своя велик съюзник, на 100 процента", каза Тръмп пред репортери във Флорида по време на съвместна пресконференция с японския премиер Шиндзо Абе.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3651 |11.02.2017 САЩ ще предоставят хуманитарна помощ на Северна Корея . 0| 3611 |10.09.2016 Съветът за сигурност на ООН с нови санкции към Северна Корея . 0| 4588 |23.08.2016 Турция обстрелва кюрдите и ИДИЛ в Северна Сирия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads