Реклама / Ads
2| 6379 |10.04.2013 СВЯТ

Северна Корея заплаши да удари Япония

.
Армията на Северна Корея ще нанесе удари по най-големите градове в Япония в случай на избухването на война, твърди севернокорейският в. "Нодон синмун", цитиран от агенция Интерфакс. "Япония се намира много близо до нашата територия и няма да може да избегне нашите атаки", отбелязва изданието.
 

Вестникът подчертава, че севернокорейското военно командване е готово да нанесе серия удари по Токио, Осака, Киото и по други големи японски градове. В материала пише, че в случай на война "цялата територия на Япония ще се превърне в бойно поле". Според севернокорейския вестник армията на Пхенян може да унищожи американските военни бази както в Япония, така и в други страни от Азиатско-Тихоокеанския регион.

В Северна Корея всичко е готово за едновременния пуск на няколко балистични ракети с обхват от 300 км до над 3000 км, които са разположени на крайбрежието на Японско море, предаде ИТАР-ТАСС, като се позова на японски източници.

Космическото разузнаване е регистрирало две мобилни установки с нови ракети със среден обхват под условното название „Мусудан" в провинция Канвондо в източната част на страната. Те имат предполагаем обхват 3-4 хиляди км и могат потенциално да достигнат цели на територията на Япония, както и на американския тихоокеански остров „Гуам", предава агенция Фокус.

Междувременно на крайбрежието на Хамегьон-Пукто в североизточната част на Северна Корея е забелязано разположено в бойно положение още едно ракетно подразделение. Анализ на получените от космоса изображения показва, че там има ракети „Скъд" с обхват 300-500 км или „Нодон" с обхват около 1300 км.

Мобилни и потенциално по-съвършени ракети „Мусудан" досега не са изпитвани. Затова едновременният им пуск с вече проверените ракети „Скъд" или „Нодон" трябва да компенсира възможен неуспех при изстрелването на „Мусудан" и при всеки случай да се демонстрира военната мощ на Пхенян.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 41| 12363 |04.04.2013 Северна Корея: Удряме САЩ до дни . 7| 6947 |29.03.2013 Северна Корея готова да стреля срещу САЩ . 0| 6469 |12.02.2013 Северна Корея извършила "трети успешен ядрен опит" . 19| 7158 |28.11.2012 Ердоган заплаши със съд "Великолепният век"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads