Реклама / Ads
19| 6000 |02.05.2011 СВЯТ

Щатите убиха Осама бин Ладен в Пакистан

.
Терорист номер 1 е бил ликвидиран преди седмица при американски авиоудари в Пакистан близо 10 години след кървавия 11-ти септември.
 
Според Fox News тялото на терорист номер 1 е в ръцете на американските специални служби.

Катарската телевизия "Ал джазийра" съобщава, че бин Ладен е убит при атака на американски безпилотни самолети в планините на границата между Афганистан и Пакистан. Заедно с него са били убити още 20 души.

В извънредно обръщение към нацията американският президент Барак Обама официално потвърди новината.

Той каза, че убийството на бин Ладен е най-сериозното постижение на американската нация, която след терористичните атаки от 11.09.2001 г. е била по-обединена от всякога.

"Осама бин Ладен не беше мюсюлмански лидер и САЩ никога не са водили война с исляма. Ликвидирането му трябва да бъде радост за всички, които вярват в мира", каза Обама.

Президентът обяви, че бин Ладен е ликвидиран от малък американски отряд от военни. Никой от тях не е пострадал. Пакистанското правителство е помогнало за локализиране на терорист номер 1.

В нчалото на изявлението си американският държавен глава припомни събитията от 11 септември 2001 г.

"Всички знаехме, че това беше сторено от "Ал-Кайда". През последните 10 години положихме огромни усилия в борбата срещу тероризма и успяхме да свалим правителството на талибаните в Афганистан, което даваше гръб на "ал-Кайда". Малко след като встъпи в длъжност, казах на новия шеф на ЦРУ, че главна задача трябва да стане залавянето или ликвидирането на бин Ладен. Лично оторизирах тази операция", заяви Обама.

По-късно днес стана ясно още, че Държавният департамент на САЩ предупреждава всички граждани на страната за опасността, която ги застрашава по цял свят след разпространението на информацията за ликвидирането на „терорист номер едно” Осама бин Ладен, предаде РИА Новости. Дипломатическите представителства на Щатите в чужбина могат временно да бъдат закрити във връзка със заплахата от антиамерикански акции в отговор на убийството на бин Ладен.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5017 |02.03.2011 В Пакистан убиха министър . 0| 5796 |25.02.2011 Пазете невинните граждани, призова Осама . 12| 6008 |03.12.2010 "Убиха" Wikileaks . 2| 6212 |24.09.2010 Хакер измести Осама от трона на терористите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads