Реклама / Ads
1| 4317 |25.02.2017 СВЯТ

Синът на Мохамед Али арестуван на летището във Флорида заради името си

.
Мохамед Али
Синът на боксовата легенда Мохамед Али е задържан и разпитван в продължение на два часа на летището във Флорида преди дни. Според световните агенции причина за задържането е неговото арабско име.
 
44-годишният Мохамед Али-младши, който е роден във Филаделфия и има американски паспорт, е пътувал с майка си Калила Камачо-Али - втората съпруга на боксьора, разказа техният приятел и адвокат Крис Манчини пред "Луисвил Куриер джърнъл". Те са се връщали от Ямайка в САЩ.

 
По неговите думи двамата са били задържани за разпит на международното летище "Форт Лодърдейл" на 7 февруари, защото техните имена имат арабско звучене.
 
Камачо-Али е била освободена, след като е показала своя снимка с Мохамед Али. Синът обаче не е имал такава и около два часа полицаите са го разпитвали за произхода и религията му.
 
"За семейство Али е кристално ясно, че това е пряко свързано с усилията на президента Доналд Тръмп за ограничаване достъпа на мюсюлманите до САЩ", казва Манчини. Той заяви, че клиентите му ще търсят своите права, а междувременно адвокатът ще се опита да разбере колко други хора се спират за подобни разпити.

От ръководството на летището и митническите служители не отговорили на запитването на вестника по случая.
 
Мохамед Али, един от емблематичните за 20 век спортни герои, почина след дълга битка с болестта на Паркинсон на 3 юни 2016 г. на 74-годишна възраст. Рожденото си име Касиус Клей той променя след приемането на мюсюлманската вяра. Али има четири брака, 7 дъщери и двама сина.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4786 |22.02.2017 Синът на Ценко Чоков се изправя пред Темида за побой . 0| 3828 |05.02.2017 Синът на атентатора от ”Рейна” отвлечен в Иран? . 2| 3817 |03.02.2017 Експремиерът на Норвегия арестуван на летище в САЩ, помислили го за терорист

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads