Реклама / Ads
2| 4140 |04.01.2021 СВЯТ

Скандал в САЩ. Тръмп притиска щатския секретар на Джорджия да ”намери” гласове за победата му

.
Доналд Тръмп
Президентът на САЩ Доналд Тръмп е поискал от щатския секретар на Джорджия Брад Рафенспъргър да ”намери” достатъчно гласове, за да потвърди победата му в щата, предаде Асошиейтед прес.
 

Агенцията определя вчерашния разговор като "последната стъпка от безпрецедентни опити на действащ президент да окаже натиск на щатски политик да промени резултата от свободни и честни избори, които въпросният президент е загубил".

 

Новата намеса и продължаващите неоснователни твърдения за измама, направени от първия президент от близо 30 години президент, който не успя да спечели втори мандат, се случиха близо две седмици преди края на мандата на Тръмп и два дни преди втория кръг на изборите в щата Джорджия, които ще определят коя партия контролира Сената на САЩ.

 

Днес Тръмп потвърди в Туитър, че е разговарял с Рафенспъргър. Щатският секретар от своя страна заяви в Туитър, че твърденията, направени от президента по време на разговора, са неверни. Откъси от разговора бяха публикувани онлайн от в. "Вашингтон пост", уточнява НТВ.

 

Тръмп отказа да признае загубата си от новоизбрания президент на САЩ Джо Байдън. По време на разговора той казва на Рафенспъргър: "Това е всичко, което искам да направя. Просто искам да намеря 11 780 гласа". "Защото ние спечелихме щата", изразява увереността си Тръмп.

 

Опитите на Доналд Тръмп да обърне резултата от президентските избори в Джорджия са "безсрамна и безочлива злоупотреба с власт". Това заяви вчера избраната за вицепрезидент на САЩ Камала Харис, цитирана от ДПА.

 

При това президентът намеква, че ако Рафенспъргър и неговият юридически съветник не намерят бюлетините, които според Тръмп са били подадени в негова подкрепа, а после унищожени, и двамата могат да се смятат за съучастници в престъпление, отбелязва ТАСС. Освен това президентът

В отговор Рафенспъргър е заявил, че резултатите от изборите в Джорджия са реални, а нарушенията, за които говори Тръмп, не са били открити. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3579 |28.12.2020 Тръмп подписа бюджета на САЩ за 2021 година . 10| 4535 |13.12.2020 Симпатизанти на Тръмп протестираха, стигна се до сблъсъци във Вашингтон . 3| 5867 |15.11.2020 Арести след сблъсъци между поддръжници и противници на Тръмп във Вашингтон . 17| 6719 |14.11.2020 Тръмп ”почти призна” загубата си

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads