Реклама / Ads
11| 5919 |03.03.2015 СВЯТ

Стотици не успяха да се простят с Борис Немцов

.
Поклонение пред немцов Източник: РИА Новости
Властите прекратиха поклонението пред Борис Немцов, въпреки че навън останаха още няколкостотин човека.В повечето време опашката от хора, които чакаха пред Сахаровския център, където беше положен ковчега с тялото на Немцов, достигаше 1 километър.
 
След като приключи поклонението пред тленните останки на Борис Немцов, траурният автомобил с тялото му се отправи към Троекуровското гробище, съобщиха руските медии. Малко преди това Когато траурният автомобил тръгна, от множеството се раздадоха аплодисменти, хвърляха се цветя.

Близките на Борис Немцов получиха 15 минути насаме, за да могат да се простят със своя близък, след което тръгнаха към гробището, където тялото ще бъде положено в гроба.

Президентът Владимир Путин и премиерът на Русия Дмитрий Медведев не присъстваха на поклонението. Руската администрация реши да изпрати на церемонията двама вицепремиери и министъра на селското стопанство. Путин бе представен от своя представител в парламента, а премиерът Медведев изпрати венец.

Властите не допуснаха европейски политици и руски опозиционери на погребението
 
Европейски политици обвиниха руските власти, че са им попречили да отидат на погребението на Немцов. На председателя на полския Сенат му е била отказана входна виза. Бившата латвийска министърка на външните работи Сандра Калниете, която е европейски депутат, заяви, че гранична полиция не я е допуснала да влезе в Москва от летище Шереметиево. Единственият действащ чужд министър, който присъства траурната церемония, бе литовският външен министър.

 На поклонението не бе допуснат и опозиционният лидер Алексей Навални, тъй като съдът отказа да го пусне от ареста. Бившият световен шампион по шах Гари Каспаров, който живее в Съединените щати, заяви, че не може да се върне в Русия за погребението от съображения за сигурност. Поради същата причина в Москва не пристигна и икономистът Сергей Гуриев.

Сред хората, дошли да се простят с убития Немцов, бяха съпругата и дъщерята на първия руския президент Борис Елцин Наина Елцина и Татяна Юмашева, политици, бизнесмени и общественици като Ирина Хакамада, Никита Белих, Григорий Явлински, Владимир Рижков, Михаил Прохоров. Присъстваха посланикът на САЩ в Русия Джон Тефт, както и посланици на европейски държави, също така бившият министър-председател на Великобритания Джон Мейджър.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 64| 10845 |25.01.2015 След Мариупол удариха Луганск, стотици убити. Наред е Харков . 9| 6678 |20.01.2014 Кървава нощ в Украйна: Стотици ранени и десетки задържани . 0| 4891 |07.05.2013 Рухна текстилна фабрика в Бангладеш; стотици загинали . 0| 6467 |21.04.2013 Лондонският маратон стартира със стотици полицаи

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads