Реклама / Ads
3| 4687 |09.04.2015 СВЯТ

Стрелецът от Милано убил съдията

.
Жертвите на безразборната стрелба в съда в Милано вече са четири. Освен съдията и адвоката по делото на обезумелия Клаудио Джардиело са загинали още двама души – един от раните си, а друг от причинения стрес, съобщава британският „Телеграф”.
 

Апелативният съдия Джовани Канцио е заявил пред агенция АНСА, че обвиняем в дело за умишлен фалит на компания е открил огън в сградата. Стрелецът първоначално е успял да избяга, но по-късно е задържан в градче северно от Милано.

 

Припомняме, че Клаудио Джардиело откри огън по време на дело за обявяването му в несъстоятелност. Той уби на място съдията Фернандо Чампи и адвоката си Лоренцо Апиани. Вероятната причина за избухването му е отказа на адвоката да го защитава.

В безраборната стрелба, обаче, Джардиело е ранил няколко души. 60-годишният Джорджо Ерба е починал от раните си в болница.

В сградата на съда е открит и четвърти труп. По него, обаче, няма рани от огнестрелно оръжие. Предполага се, че той е починал от инфаркт, причинен от шока по време на стрелбата.

 

Ето и разказа на свидетелски показания:
Облеченият в яке и жълта вратовръзка Джардиело застрелял първо адвоката си. Той открил огън в съдебната палата на третия етаж, след като 37-годишният Апиани му казал, че повече няма да го защитава.

След това той се обърнал към прокурора Гаетано Рута, но не улучил. След това стрелял по други двама присъстващи на изслушването – 60-годишният Джорджо Ерба, който по-късно умира от раните си, и племенника му Давид Лимонели. Ерба починал от рана в гърдите, а Лимонели е приет в болница заради рана в бедрото.

57-годишният Джардиело слязъл на втория етаж и стрелял по съдията по дела за несъстоятелност Фернандо Чампи. 75-годишният Чампи е ветеран в правораздавателната система на Италия, където работи от 1967 година.

Валерио Мараниело, който е бивш адвокат на стрелеца, разказва:
„Той беше убеден, че хората винаги се опитват да го измамят. Никога не приемаше съвети”. Той определя Клаудио Джардиело като изключително агресивен и добавя, че е напълно изненадан от случилото се.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4236 |09.04.2015 Обвиняем стреля в съда в Милано . 0| 4658 |24.02.2015 Гръцките банки загубили 50 млрд. евро за 3 месеца . 0| 4552 |08.01.2015 Медицински работник убил 30 пациенти в Германия . 1| 4230 |20.12.2014 "Ислямистката държава" убила 100 чуждестранни дезертьори

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads