Реклама / Ads
0| 5736 |09.11.2013 СВЯТ

Супертайфунът "Хаян" взе най-малко 56 жертви

.
Преминаващият през централната част на Филипините тайфун "Хаян", най-мощният за тази година, взе най-малко 56 жертви, съобщава информационният интернет портал Джи Ем Ей Нюз.
 

Супертайфунът отнел живота на 53 души в градовете Таклобан и Пало, в провинция Лейте, съобщава кореспондент на медията, който трябвало да ходи с часове, за да предаде новината. Тъй като много райони по пътя на "Хаян" са останали без комуникации, официалните данни не са обновявани от вчера.

По последни данни на вестник "Гардиън", най-малко 100 души са загинали на Филипините в резултат на супертайфуна „Хаян", позовавайки се на високопоставен представител на правителството.

Тела лежат по улиците, според първоначалните данни от авиационен служител в централния град Таклобан, съобщава капитан Джон Абдрюс, заместник-генерален директор на Агенцията за гражданска авиация на Филипините.

Тайфунът „Хаян" е унищожил град Таклобан с население от 220 000 души на филипинския остров Лейте в централната част на страната, съобщиха местните власти, предаде ИТАР-ТАСС. По информация на властите в Таклобан, жителите на града са били своевременно евакуирани. Тайфунът е предизвикал множество наводнения и свлачища. Повечето от сградите са силно повредени или са напълно унищожени. Пострадали са основните магистрали, във връзка с което Таклобан е изцяло отрязан от външния свят. В момента спасителите се опитват да достигнат пострадалите райони.

Окото на тайфуна е в провинция Западен Миндоро и се движи със скорост 35 км/ч на северозапад. Очаква се в събота да продължи в посока на Виетнам.

Ханой. Виетнам започна да евакуира над 100 000 души от пътя на супертайфуна „Хаян", след като бурята премина през Филипините оставяйки много загинали и разрушени селища. Властите са започнали масова евакуация в провинциите Дананг и Куанг Нгай, съобщава вестник "Туои Тре", а страната е под тревога в очакване на огромната буря. Много училища са затворени, а хората от уязвимите крайбрежни села се преместват във временни подслони, организирани в обществени сгради на по-високо надморско ниво.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6322 |18.05.2013 Влакове катастрофираха в САЩ, най-малко 60 ранени . 10| 6315 |20.04.2013 Най-малко 72 жертви в Китай след земетресение . 0| 6649 |18.04.2013 Кошмарен взрив в САЩ - най-малко 70 души са загинали (видео) . 3| 5796 |16.04.2013 Мощно земетресение разтресе Иран, жертвите са най-малко 40

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads