Реклама / Ads
20| 6540 |23.02.2014 СВЯТ

Тимошенко: Ще се кандидатирам за президент

.
Юлия Тимошенко
Бившият премиер на Украйна Юлия Тимошенко, която бе освободена от затвора в събота, 22 февруари, обяви, че ще се кандидатира за президент, предаде ИТАР-ТАСС.
 

Преди да отлети от Харков за Киев, Тимошенко каза пред журналисти, че се отправя към киевския Площад на независимостта. На въпрос за по-нататъшните си планове тя отговори: "Ще се кандидатирам за поста президент".

Бившият премиер бе изведена от харковската клиника, където се лекуваше, на инвалидна количка, но имаше бодър вид. Според агенцията тя е отлетяла за Киев със специален самолет, като се очаква да се появи пред демонстрантите на "Майдана" два часа по-късно.

"Диктатурата падна", гласи първото изявление на Юлия Тимошенко след освобождаването й, поместено на уебсайта на нейната партия "Баткившчина".

Юлия Тимошенко изрази увереност, че Украйна скоро ще стане член на Европейския съюз и "това ще промени всичко". Необходимо е да бъдат наказани всички, виновни за смъртта на хора при сблъсъците в Киев, подчерта Тимошенко пред журналисти при пристигането си със самолет от Харков на международното летище на столицата "Жуляни". В противен случай "нама да сме достойни за паметта на хората, които загинаха и откриха за нас пътя", предупреди тя пред журналисти.

„Не сте длъжни да напуснете площад „Независимост“, призова още бившият премиер на Украйна. "Не изпълнявайте всичко, което е запланирано“, каза тя пред насъбралото множество от хора на площад „Независимост“ малко по-късно.

"Юлия още не е в час какво иска народът“ и „Хора, спомнете си какви красиви думи изричаше тя. И Тимошенко е един от злодеите в тази страна“, са някои от коментарите след речта на бившият премиер на Майдана.

82 души са загинали при сблъсъците в украинската столица според данни на министерството на здравеопазването. 22 и 23 февруари са дни на траур в страната.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 6876 |31.01.2014 Президентът Янукович влезе в болница . 0| 5993 |30.01.2014 Саркози бил президент благодарение на Кадафи? . 2| 6124 |23.12.2013 Кристин Лагард кандидат-президент на Франция? . 7| 5796 |03.12.2013 Кличко и "Удар" поискаха оставката на президента Янукович

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads