Реклама / Ads
0| 5903 |11.06.2017 СВЯТ

Тръмп обвини Коми в малодушие

.
Доналд Тръмп
Президентът на САЩ Доналд Тръмп обвини бившия ръководител на ФБР Джеймс Коми в малодушие, защото е предал на пресата компрометиращи бележки за частните им срещи, разкриващи, че американският президент е поискал от него да се откаже от част от разследването по руската афера, предаде Франс прес.
 

"Мисля, че изтичането на информация, извършено от Джеймс Коми, ще има много по-голямо значение, отколкото можем да си представим. Напълно незаконно? Много "малодушно"", написа Доналд Тръмп в съобщение в Туитър, отварящо възможност за множество интерпретации. Американският президент обвини Коми в лъжа, ден след изслушването пред Сената на бившия ръководител на ФБР, внезапно уволнен от Тръмп на 9 май, припомня БТА.

 

На това изслушване бившият първи полицай на САЩ заяви под клетва, че президентът е поискал от него да се откаже от част от разследването за възможни руски вмешателства по отношение на генерал Майкъл Флин, бивш съветник на Тръмп по националната сигурност. Адвокатът на президента заплаши с преследване Джеймс Коми.

 

Подобно на самия Тръмп в днешното си съобщение, негови приближени също бързо обвиниха бившия шеф на ФБР в малодушие, защото е използвал свой приятел за разпространяването на записките. "Дал е бележките си на преподавател по право (от Колумбийския университет), защото не е могъл да действа като мъж и да ги даде директно на медиите", изтъкна в петък първият директор на кампанията на Доналд Тръмп, Кори Левандовски.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5388 |06.06.2017 ООН обвини ИД, че е избила 163 цивилни в Мосул за ден . 0| 6311 |05.06.2017 Катар обвини страните от Персийския залив в опит за преврат . 0| 4096 |04.06.2017 Иран критикува Тръмп за Парижкото споразумение

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads