Реклама / Ads
0| 4820 |27.12.2016 СВЯТ

Тръмп: ООН е клуб, където хората ”да си прекарват добре”

.
Доналд Тръмп
Избраният за президент на САЩ Доналд Тръмп постави под въпрос ефективността на ООН. Повод е една резолюция против Израел. Тръмп заяви, че световната организация е просто клуб, където хората ”да си прекарват добре времето”, предаде Асошиейтед прес.
 
"ООН има толкова голям потенциал, но точно сега тя е просто клуб, където хората да се събират, да си говорят и да си прекарват добре времето. Толкова жалко!", заяви новоизбраният президент на САЩ в Туитър.

Той направи коментара, след като преди няколко дни Съветът за сигурност на ООН прие резолюция, настояваща за спиране на израелската заселническа дейност, въпреки натиска му САЩ да наложат вето.

В петък Тръмп предупреди, че "що се отнася до ООН, нещата ще се променят след 20 януари", имайки предвид датата, на която той встъпва в длъжност като президент на САЩ.

Тръмп също така влезе в спор с американския президент Барак Обама за това кой би спечелил изборите в САЩ тази година, ако борбата беше между тях двамата.

В телевизионно предаване Обама изрази увереност, че е щял да получи гласовете на мнозинството американци, ако е участвал в надпреварата за президентския пост през 2016 г. с визията, която е следвал през последните осем години.

Тръмп обаче оспори твърдението му, като заяви в Туитър, че "няма начин" за подобно нещо. Той намекна, че причината, поради която Обама не би могъл да спечели отново изборите, е водената от президента политика.

Тръмп изтъкна изтеглянето на работни места от САЩ, борбите във връзка със здравната реформа на Обама и конфликта с "Ислямска държава".
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3935 |20.12.2016 Хората от Хитрино се завръщат по домовете си . 1| 4257 |18.12.2016 Тръмп: Китай да задържи американския дрон . 1| 3984 |16.12.2016 Борисов към Тръмп: Имаме нулева инфлация и ниски данъци

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads