Реклама / Ads
1| 5487 |20.05.2017 СВЯТ

Тръмп прави сделка със Саудитска Арабия за 110 милиарда

.
Доналд Тръмп
Сделки на обща стойност 200 милиарда долара направи американският президент Доналд Тръмп в Саудитска Арабия - първото му зад граница като държавен глава. Пакетът включва 110 милиарда за закупуване на американско оръжие.
 
Гостът бе посрещнат с кралски почести на фона на политическата буря у дома около уволнението на шефа на ФБР в хода на разследване за руска връзка на хора от управляващия екип, съобщава БНТ.

Саудитска Арабия е първа спирка от задгранична обиколка на Тръмп, която включва Израел, Италия, Ватикана и Белгия. Белият дом отбеляза, че тя включва светите места за трите основни религии в света. Гостът и съпругата му Мелания бяха посрещнат на летището лично от крал Салман бин Абдул Азис.

Първата дама не носеше забрадка - част от дрескода в Кралството, нарушаван и от Мишел Обама, канцлерът на Германия Ангела Меркел и британският премиер Тереза Мей.

 

Тръмп получи най-високото гражданско отличие на монархията за принос в двустранното сътрудничество. Двамата лидери си размениха любезности в Туитър преди официален банкет и разговор на четири очи.

 

Подписаният оръжеен пакет от сделки за 110 милиарда включва и сглобяване на 150 хеликоптера Блекхоук в Кралството. На още 50 милиарда възлизат споразумения със саудитския петролен гигант Арамко, други 15 милиарда се падат на Дженерал Илектрик като част от стремежа на Кралството да диверсифицира икономиката си извън петролния износ.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 4651 |19.05.2017 Такева: Подслушването на учители прави децата доносници . 6| 6383 |19.05.2017 Андрей Райчев за нацистката снимка: Този човек е или фашист, или не знае какво прави . 1| 6091 |17.05.2017 Назначиха Николай Пехливанов за областен управител на София област

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads