Реклама / Ads
0| 4082 |23.01.2017 СВЯТ

Тръмп предлага жена за министър на ВВС, обяви война на абортите

.
Доналд Тръмп
Доналд Тръмп смята да предложи кандидатурата на жена за поста министър на Военно-въздушните сили, пише БГНЕС.
 

"Хизър Уилсън ще бъде миден министър на ВВС", гласи заявление на американския президент. От 1998 до 2009 г. тя бе депутатка в Камарата на представителите от щата Ню Мексико. Междувременно стана ясно, че американските сенатори са склонни да подкрепят кандидатурата на Рекс Тилърсън за поста държавен секретар или министър на външните работи. Сенаторът републиканец Марко Рубио обяви, че ще подкрепи Тилърсън. Същата позиция преди това изразиха и влиятелните сенатори Джон Маккейн и Линдзи Греъм. Това означава, че мнозинството в сенатския комитет по външна политика застават зад Тилърсън.

 

Тръмп побърза да обяви война на абортите. Той подписа указ, забраняващ финансирането на неправителствени организации, подкрепящи абортите.

 

Това предизвика незабавно възмутени реакции от страна на неправителствени организации за защита на правата на жените. Тръмп подписа указа ден след 44-та годишнина от емблематичното решение на Върховния съд, с който през 1973 г. се легализират абортите в САЩ.

 

„От тази политика ще страдат най-уязвимите жени. Тя ще провали години усилия в полза на женското здраве”, реагира председателката на най-голямата организация за семейно планиране в САЩ Planned Parenthood. Тя предупреди, че това ще доведе до многобройни нежелани бременности и опасни аборти, извършвани от неквалифицирани лица.

 

„Фактът, че правителството на Тръмп и републиканците в Конгреса поставят още първата седмица в управлението на преден план атака срещу здравето на жените, говори много за техните приоритети“, каза конгресменът демократ Стини Хайер.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3938 |23.01.2017 Тръмп покани израелския министър-председател във Вашингтон . 0| 3958 |20.01.2017 Тръмп пристигна на Капитолия, броени минути до клетвата . 0| 3483 |20.01.2017 30 000 души охраняват клетвата на Тръмп

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads