Реклама / Ads
0| 4160 |08.01.2017 СВЯТ

Тръмп: Великобритания е отдавнашен съюзник на САЩ

.
Доналд Тръмп
Доналд Тръмп заяви, че с нетърпение очаква да се срещне с премиера на Великобритания Тереза Мей, след като по-ранни изказвания на новоизбрания президент на САЩ потресоха Лондон, предаде ДПА.
 

 "С голямо нетърпение очаквам да се срещна с премиера Тереза Мей във Вашингтон през пролетта. Великобритания, отдавнашен съюзник на САЩ, е много специална!", написа Тръмп в Туитър. Още не е обявена официална дата за срещата, но се очаква тя да се състои до няколко седмици след встъпването в длъжност на Тръмп на 20 януари, отбелязва БТА. През ноември Лондон бе смутен от съобщение, че Тръмп е отправил по-небрежна покана към британския премиер. "Ако пътувате до САЩ, трябва да ми кажете", казал Тръмп на Мей в телефонен разговор. Друг повод за безпокойство бе предложението на Тръмп лидерът на популистката и антиимигрантска Партия за независимост на Обединеното кралство Найджъл Фараж, който бе сред ключовите фигури в кампанията за Брекзита, да стане посланик на Великобритания в САЩ.

 

"Много хора биха искали да видят Найджъл Фараж да представлява Великобритания като неин посланик в САЩ. Той би свършил чудесна работа!", написа Тръмп в Туитър. Фараж е помагал в предизборната кампания на Тръмп и изглежда в приятелски отношения с него. Безпрецедентното искане на Тръмп постави Мей в неловкото положение да е принудена да отхвърли предложението и да отрече, че има свободно място за посланик във Вашингтон. Освен това се приема, че Фараж е засенчил Мей, като е отишъл да се срещне с Тръмп в хотела му в Ню Йорк скоро след изборната победа на милиардера през ноември.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4287 |18.12.2016 Тръмп: Китай да задържи американския дрон . 1| 3996 |16.12.2016 Борисов към Тръмп: Имаме нулева инфлация и ниски данъци . 2| 4142 |11.12.2016 Тръмп: Нелепо е, че Русия се е месила в изборите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads