Реклама / Ads
2| 5452 |15.03.2012 СВЯТ

Три версии нищят за катастрофата в Швейцария

.
Три деца от 24-мата души, ранени при катастрофата на белгийски училищен автобус в Швейцария във вторник вечерта, са в сериозно състояние и са настанени в университетската болница в град Лозана. Всички пострадали при злополуката, която отне живота на 28 души, вече са идентифицирани, предаде АФП, като се позова на официални източници.
 


Състоянието на три от ранените деца е обезпокоително и те са транспортирани в Лозана, съобщиха швейцарски медици. Останалите пострадали, повечето от които са с фрактури, остават в други болници в района на катастрофата. „Положението на децата, които са тук, предвид сериозността на злополуката, е сравнително добро. Най-лошото е, че те осъзнават, че много от техните приятели и приятелки не са оцелели, което за тях естествено е нещо много, много тежко”, обобщи лекар от болницата в град Сион.

Самоличността на всички ранени при катастрофата вече е установена, съобщи белгийското министерство на здравеопазването. Седем от тях са ученици от началното училище в Ломел, североизточна Белгия, като двама от тях са в тежко състояние. Останалите 17 ранени са ученици от началното училище в Хеверле, в централната част на страната, като двама от тях са в тежко състояние.

Загинали са 17 ученици от Ломел, 9 от Хеверле и двамата шофьори на автобуса. Жертвите са шестима пълнолетни и 22 деца, сред които 7 холандци. В превозното средство са пътували общо 52 души - 6 пълнолетни и 46 деца, 10 от които холандци, посочва БТА.

Швейцарската полиция разследва катастрофата, но все още не е установила причината за трагедията, предаде руската информационна агенция Интерфакс. За момента тя не открива явни фактори, които са допринесли за злополуката. Според полицаи шофьорите са получили необходимата почивка, автобусът е бил, по предварителни данни, в добро състояние, пътят е бил чист и в пътно транспортното произшествие не е бил въвлечен друг автомобил.


Швейцарски прокурор съобщи, че ще се работи по три версии - техническа причина, внезапно физическо неразположение на шофьора и човешка грешка.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5530 |12.04.2011 Кървавият атентат в Минск с три версии . 6| 5255 |10.04.2011 Скандал на годишнината от катастрофата в Смоленск . 0| 5197 |08.10.2010 ЕС подкрепи Унгария в справянето с екокатастрофата . 0| 4901 |19.05.2010 Катастрофата на Лех Качински не е атентат

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads