Реклама / Ads
0| 4879 |12.11.2011 СВЯТ

Трима кандидати за стола на Берлускони

.
Силвио Берлускони
Имената на трима души се спрягат за евентуален заместник на Силвио Берлускони. Преди дни се появиха информации, че на премиерския пост в Италия ще седне 40-годишният секретар на партията Народ на свободата и бивш министър на правосъдието Анджелино Алфано. Сега към списъка с кандидати се присъединиха известният икономист, бивш шеф на Антимонополния комитет към ЕС Марио Монти и експремиерът Ламберто
 

 

Предстои по-късно долната камарата на депутатите в Италия да се събере на специално заседание, на което трябва да бъдат приети направленията за стабилизиране на третата по големина икономика в ЕС, които трябва да бъдат съгласувани и с Евросъюза.

 

Вчера италианският Сенат одобри новите антикризисни мерки. Антикризисният пакет включва ключови икономически реформи, имащи за цел да предотвратят банкрут на страната. В него е предвидено и замразяване на заплатите в публично-държавния сектор до 2014 г., както и допълнителни данъци за енергийния сектор. Предвижда се и постепенно увеличаване на пенсионната възраст от 60 на 65 до 2026 г.

 

Frognews.bg припомня, че италианският премиер обяви, че ще подаде оставка, след като парламентът приеме мерките и реформите, обещани от Рим на Брюксел.

 

С гласуването на проектозакона и окончателното му приемане се открива пътят за създаване на експертно правителство, което да поеме властта след оттеглянето на Силвио Берлускони. Преди дни президентът на Италия Джорджо Наполитано заяви, че ще разпусне парламента, ако в най-кратък срок не бъде сформирано ново правителство.

 

Кой ще седне на стола на Силвио Берлускони ще стане ясно в следващите дни, след като италианският президент приеме оставката на Берлускони и проведе финални консултации с всички политически сили.

 

Времето за чакане изтече. В понеделник Италия трябва да има ново правителство, ръководено от авторитетна личност, която се ползва с широко доверие в парламента. Всички, без изключение, политически сили са длъжни да дадат своя принос за това, се посочва в съвместно изявление на водещи италиански обществени организации и профсъюзи.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4483 |08.11.2011 Боси призова Берлускони да се оттегли . 0| 5028 |07.11.2011 Берлускони отрече да готви оставка . 3| 4827 |14.10.2011 Берлускони и този път оцеля . 4| 5078 |04.10.2011 Берлускони слиза от политическата сцена предсрочно

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads